Svalövs kommun

Studenter tar sig an Teckomatorp

Studenter från SLU i Alnarp ägnar vårterminen åt projekt om Teckomatorp.  De blivande landskapsarkitekterna kommer bland annat att titta på framtidsplanerna för orten.
Konstverk från SLU-studenternas projekt

I ett av konstverken togs man med på en cykeltur genom Teckomatorp. Foto: Juan Carlos Peirone

Under de senaste månaderna har landskapsarkitektstudenter från kursen formlära på SLU spenderat sin tid i Teckomatorp. Studenterna har i grupp studerat och analyserat samhället och skapat en reflekterande utställning som visades upp på Kungsgården i Alnarp förra måndagen.

Utställningen kan även ses som en start på studenternas nästa kurs som även den kommer att utgå från Teckomatorp. Denna gång handlar det om planering och utveckling av orten.

I måndags hölls ett startmöte mellan kommunen och studenterna där kommunens visioner och framtidsplaner presenterades. Det är nu upptill studenterna att förhålla sig till den informationen och låta sin egen kreativitet flöda för att visa hur de anser att ortens framtid kan se ut.

Studenterna kommer att arbeta med Teckomatorp under hela våren och väntas presentera sina idéer fram emot sommaren. Kommunen hoppas på mycket inspiration och nytänk.

Publicerad: 2013-03-13

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun