Svalövs kommun

Svalöfs gymnasium samarbetar med roadracingstjärna

Måndagen den 19 maj besökte Filip Backlund Tävlingsteknikutbildningen på Svalöfs gymnasium. 

Skriv alternativtext här...

Tävlingsteknikerutbildningen på Svalöfs gymnasium samt Ring Knutstorp har inlett ett samarbete med Sveriges roadracingstjärna Filip Backlund.

Filip Backlund tävlar för andra säsongen i det Brittiska mästerskapet för Kawasaki Team SMT Racing. Under Filips första säsong i England tog han hem en tredje plats i mästerskapet med totalt fyra stycken pallplatser samt två nya banrekord. Till säsongen 2014 siktar Filip och teamet att ta hem guldet.

Samarbetet med Filip Backlund innebär att skolan får ett betydligt större internationellt spektra på utbildningen. Det innebär också att skolans elever får möjlighet att komma över till England och Kawasakis fabriksteam, för att se och lära hur det är att vara tekniker i ett internationellt team på högsta tävlingsnivå.

- Detta gör att skolan höjer kvaliteten ytterligare på utbildningen och motsvarar på ett ännu bättre sätt de krav som kommer att ställas på framtidens tekniker inom motorsport. Samarbetet innebär också att kravnivån på våra ungdomar kommer att höjas ytterligare, vilket är ett måste för att klara konkurrensen för de arbetstillfällen som finns inom motorsporten i Europa, säger Lars-Erik Olsson, Svalöfs gymnasium – tävlingsteknikerutbildningen.

-Det känns jätte roligt och inspirerande för mig att få ingå i detta samarbete med Svalöfs gymnasiums tävlingsteknikerutbildning. Det ska verkligen bli kul att få förmedla min kunskap från racingbanorna, både på och utanför banorna, på ett bra sätt till eleverna och kunna koppla det till ren praktik för dem när de besöker mig och mitt team i England. Detta kommer att bli ett roligt år på flera sätt, säger Filip Backlund.

Tävlingsteknikerutbildningen på Svalöfs gymnasium är oerhört glad över att ha inlett samarbetet med Filip Backlund och de möjligheter som därmed ges våra elever att få en insikt i hur ett fabriksteam fungerar. Detta tillsammans med motorbanan Ring Knutstorp medför att eleverna får lära känna ett av de riktiga proffsen inom roadracing.

För mer information, kontakta:
Lars-Erik Olsson
Svalövs gymnasium, Tävlingsteknikerutbildningen
Mobil: 072-178 72 23
E-post: larserik.olsson@svalof.se

Läs mer om Filip Backlund på filipbacklund.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerad: 2014-05-21

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun