Svalövs kommun

Ekdungens förskola är kvalitetscertifierad!

Ekdungens förskola i Kågeröd är först ut bland kommunens förskolor att bli certifierad enligt kvalitetsverktyget Qualis.

Barnen på Ekdungen förvandlar ett höstcollage till en vintertavla.

Ekdungen erhöll i granskningen 92 poäng, vilket är en bra bit över de 60 poäng som krävs för att man ska bli certifierad. Qualis är ett kvalitetsverktyg som anger kvalitet utifrån elva olika områden och där en förskola, för att bli certifierad, ska nå lägst steg 3 i en sjugradig skala inom de elva kvalitetsområdena.

- Det här känns verkligen roligt. Vi känner en väldig stolthet och samtidigt är det också en bekräftelse på det fina arbete vi lägger ner. Nu har vi fått ett resultat på att vi inom en rad olika områden arbetar på ett bra sätt, säger Susanne Ahlberg, förskolechef på Ekdungen.

I granskningsrapporten kan man bland annat läsa att Ekdungens förskola präglas av engagerade pedagoger som utmanar barnen på ett medvetet sätt, en förskolechef som upplevs som en närvarande ledare som skapat möjligheter, tid och forum för att involvera alla medarbetare i det framgångsrika kvalitetsarbetet och att förskolan har en organisation som är tydlig och välfungerande. Förskolan har även en god image som speglar dess förmåga att genomföra det nationella uppdraget.

- För vår verksamhet innebär certifieringen och det fina resultatet att personal och pedagoger fylls på med ytterligare energi och en vilja att utvecklas vidare, säger Susanne Ahlberg.

Sedan tidigare är även Svalöfs gymnasium och Kulturskolan i Svalöv certifierade enligt Qualis, men Ekdungen är först ut bland kommunen förskolor.

För att uppmärksamma det fina resultatet kommer barn och personal på Ekdungen att på onsdagen den 17 december, kl. 09.00, fira lite extra. Firandet sker i Kågerödslund, Kågeröd.

För ytterligare information, kontakta:
Susanne Ahlberg, förskolechef Ekdungen Tel: 0418-47 50 50 E-post: susanne.ahlberg@svalov.se

Relaterad information:
Läs Lokaltidningens artikel om Ekdungens fina Qualis-resultatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Ekdungens hemsida

Publicerad: 2014-12-05

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun