Svalövs kommun

Examen för årets Sommarlovsentreprenörer

I måndags var det avslutning i kommunfullmäktigesalen för årets Sommarlovsentreprenörer. Nu var det dags för killarna och tjejerna att presentera sina projekt.

Bild på åretas sommarlovsentreprnörer 2016.

Under sammanlagt åtta veckor har de arbetat med konceptet Sommarlovsentreprenör. Hela upplägget innebär att man skapar sig sitt eget sommarjobb och detta i form av att driva ett eget företag. I konceptet ingår bland annat att formulera en affärsplan, marknadsföring och bokföring. I stort sett allt som rör företagande, helt enkelt.

Nu var det då äntligen dags för examen och presentation av de olika projekten. Av totalt tio sommarlovsentreprenörer så var det sex personer som fullföljde hela programmet. I samband med avslutningen så utsågs också tre pristagare. Det är Företagarna Landskrona/Svalöv, Handelsföreningen i Svalöv och Svalövs kommun som utser pristagarna och de premierades med blommor, diplom samt en prischeck för sin insats och prestation.

Första pris gick till Weronica Kovalczyk. Weronica har under sommaren tagit fram broschyren ”Färska rester”. En produkt som fokuserar på hur man på ett bra sätt kan göra nya maträtter utav gårdagens rester. I arbetet med broschyren har Weronica själv formgivit och skrivit texter och planen är att använda broschyren som grund i sitt kommande gymnasieprojekt. Då är tanken att vidareutveckla den till en bok. För sitt arbete premierades Weronica med en check på 1000 kronor.

Andra pris gick till Pontus Vilhelmsson. Pontus har under sommaren sysselsatt sig med tillverkning och försäljning av glass. Att det blev just glass var egentligen en slump som uppstod i samband med intervjuerna till sommarkursen. Pontus använde Facebook som kanal för sin försäljning och tillverkningen skedde i hemmet. För sitt projekt premierades han med en check på 500 kronor.

Tredje pris gick till Karam Abood, vars projekt var att tillverka och sälja arabisk juice. Juicen var baserad på dadlar och tillverkningen skedde i hemmet. Sedan sålde han sin produkt på torget i Svalöv. För sitt projekt premierades Karma med en check på 500 kronor.

Suzana Majetic är kommunens handledare för projektet och den som håller ihop allting. Det är tredje året som konceptet arrangeras och Suzana är nöjd med årets resultat.

- Det är alltid många och skiftande idéer, vilket är väldigt kul. Jag är också nöjd med att vi fick in många intresseanmälningar till årets kurs. Det känns som att konceptet, för varje år, får en allt större spridning och blir mer känt bland ungdomarna i kommunen. Därför ser jag verkligen framemot nya och spännande företagsidéer till Sommarlovsentreprenör 2017, säger Suzana.

Här hittar du mer information om Sommarlovsentreprenörerana:

sommarlovsentreprenörer.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information på kommunens webblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerad: 2016-08-10

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun