Svalövs kommun

Besöksnäring

Testbild

Leaderprojektet Destination Söderåsen

Varmt välkommen till 2019 års utbildningar hos Destination Söderåsen med samarbetspartners. Här erbjuder vi aktuella utbildningar för besöksnäringen inom Destination Söderåsen.

Utbildningsprogram 2019


Workshops - Vision och mål för Destination Söderåsen
25 september och 6 november 2019 kl. 08:30-14:00

Vad är Destination Söderåsen? Vilka är våra mål och vilken är vår vision? Leaderprojektet Destination Söderåsen bjuder härmed in alla som arbetar direkt eller indirekt med besöksnäringen på och omkring Söderåsen till workshop. Vi kommer gemensamt att arbeta fram den vision och de mål som gör att vi får en stark identitet att samlas kring de kommande åren. Det är därför betydelsefullt att ni gör er röst hörd.

Workshopen är uppdelad i två sammanhängande workshop-tillfällen och det är viktigt att ni försöker delta vid båda tillfällena då vi arbetar med olika frågeställningar vid varje tillfälle.

KICKSTART - Digitalisering
4 september, Landskrona

KICKSTART stöttar företag i deras digitaliseringsresa - oavsett var på resan företagen befinner sig. Syftet är att ge insikt, inspiration och konkreta verktyg för att kunna ta tillvara de möjligheter som digitaliseringen innebär.

Läs mer och boka plats härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Näringslivsfrukost - Gemensam för Familjen Helsingborg
6 september, Ängeholm Helsingborg flygplats

Employer Branding. Förmågan att attrahera, engagera och utveckla rätt medarbetare på rätt plats är helt avgörande för att nå goda resultat. De kommande årens stora pensionsavgångar och bristen på rätt kompetens i många sammanhang gör inte saken lättare.

Läs mer och boka plats härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cykelturismen - Hur kan hen bli min kund?
11 september, Hotel Öresund, Landskrona

Varmt välkommen till en inspirationsförmiddag för cykelturismen. Cykelturismen bara ökar och ökar, intresset är stort bland researrangörer och cyklisterna knackar på dörren för att få komma till Nordvästra Skåne! Men, vad kan du göra för att få cykelturisten att besöka just dig? Den 11 september välkomnar vi er företagare som vill göra bra business på den ökande cykelturismen i vår region. Det bjuds på en förmiddag fylld av inspiration, konkreta tips och även lite roligheter.

Läs mer och boka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

DISC -Sätt färg på din kund och öka försäljningen
19 september kl. 08.30-16.00, Helsingborg

Kanske har du läst boken ”Omgiven av idioter” eller kommit i kontakt med färganalysen i något annat sammanhang. Med en fördjupad förståelse kring kunders beteende kopplat till dess färgkombination skapas större möjligheter att prata samma språk vilket leder till fler affärer och nöjdare kunder.
Ges i samarbete med Attramera.

Läs mer och anmäl dig härlänk till annan webbplats.

The Academy - från idé till företag
2 oktober, Båstad

The Academy är kursen för nordvästskåningar som vill gå från idé till företag. Vi vänder oss till dig som har drömmar om att starta din egen verksamhet med ambition att kunna leva på ditt företagande. Vad är en entreprenör? För oss innebär det att du är en person som vågar testa nya saker, tycker om att ta till dig ny kunskap och nya perspektiv. För oss innebär det även att du inte är rädd för utmaningar. En utmaning ger dig bara en möjlighet att lära dig något nytt och vara kreativ. En entreprenör har mod att följa sin dröm och vet att personlig utveckling är en del av resan.

Är detta du? Oavsett din idé, ålder eller bakgrund; om det ovanstående är du så är du välkommen att ansöka om din plats.

Läs mer och boka din plats härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Destinationskunskap och värdskap - för frontdesk- och InfoPoint-personal.

Utbildningen riktar sig mot destinationens InfoPoints och personal ute i vår destination som möter besökarna i sitt dagliga arbete. Hur bemöter vi våra besökare? Vad finns att uppleva under höst, vinter, vår? Hur marknadsför vi vår destination?

Oktober 2019 - Snart bokningsbar!

LinkedIn - Praktisk heldagsutbildning
15 oktober, kl 09.00-16.00, Ängelholm

Oavsett om du vill nå ut med en tjänst, en produkt eller ett varumärke så är LinkedIn ett fantastiskt redskap för att på ett kostnadseffektivt sätt nå ut med ditt budskap mot precis rätt målgrupp. Vi hjälper dig navigera bland LinkedIns möjligheter så du kan hitta din väg mot nya kunder.
Ges i samarbete med SmartBizz.

Läs mer och anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studieresa, heldag

Studieresan kommer att gå till en destination som arbetat intensivt med att hitta sin identitet och gemensamma röst. Här kommer vi att träffa representanter för näringen och den strategiska utvecklingsprocessen och lära oss mer om hur de gjort och tänkt. Resan är en inspirationskälla för alla inom Destination Söderåsen och att hitta nya vägar att samarbeta och att definiera gemensamma mål och vision. Planering kommer senare.

Oktober 2019 - Snart bokningsbar!

Grundläggande SEO, Sökordsoptimering, i praktik och teori
14 november kl. 08.30-16.30, Helsingborg

Allt börjar med en ”Googling”. Det görs över 55 miljoner sökningar på Google, varje dag – i Sverige. Detta är anledning nog för att ditt företag ska finnas där på ett eller annat sätt. Här får du introduktion och grundläggande tips till hur din webbsida kan synas bättre med de sökord som dina befintliga och kommande kunder söker på.

Läs mer och anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Film i sociala medier
21 november 2019 kl. 09:00-16:00

Succéutbildningen kommer tillbaka! Ta sista chansen och lär dig hur du producerar och använder dig av rörliga bilder för att göra din produkt/verksamhet attraktiv för kunderna. Begränsat antal platser så skynda dig att boka din plats.

Stormöte

Leaderprojektet Destination Söderåsen bjuder in alla aktiva och berörda av besöksnäringen för att träffas och gå igenom vad som gjorts och vad som är på gång. Mötet kommer även att erbjuda möjligheten för alla aktörer att minga och nätverka, så förbered er för att pitcha er verksamhet/produkt samt utbyta marknadsmaterial och skapa nya affärskontakter. Mer information kommer.

Januari 2020

Studieresa, flerdagars

Studieresan kommer att ta oss till en destination där näringen under längre tid arbetat tillsammans, skapat gemensamma mål och vision, och utvecklat en gemensam röst som destination. Resans syfte är att inspirera till att hitta nya sätt att samarbeta och tänka kring en destination. Se hur man genom gemensamma krafter kan lyckas, och vikten av att prioritera kommunikation om destinationen som helhet. Program kommer senare.

Februari 2020

Destinationskunskap och värdskap - för front- och InfoPoint-personal. Heldag.

Utbildningen riktar sig mot destinationens InfoPoints och personal ute i vår destination som möter besökarna i sitt dagliga arbete. Hur bemöter vi våra besökare? Vad finns att uppleva under vår, sommar och tidig höst? Vilka nyheter har tillkommit? Hur marknadsför vi vår destination? Utbildningen avslutas med en busstur runt destinationen så att vi lär oss hitta.

Mars 2020

Studieresa, heldag

Studieresan är en inspirationsresa där vi möter en destination och dess aktörer som gemensamt arbetar för en långsiktigt hållbar destination. Hur har de gjort? Vilka fallgropar finns? Hur kan vi inom Destination Söderåsen göra? Vilka är nycklarna för att lyckas?

Oktober 2020

Webbutbildningar


Tripadvisor - Webbutbildning
Hur kan jag arbeta med Tripadvisor för att få fler besökare till mitt företag?
Webutbildning Tripadvisorlänk till annan webbplats

Facebook - Webbutbildning
Varför ska mitt företag synas på Facebook och hur gör jag för att skapa ett företagskonto och sprida min information?
Webutbildning Facebooklänk till annan webbplats

Google My Business - Webbutbildning
Hur gör jag för att synas med mitt företag på Google My Business och varför ska jag finnas där?
Webutbildning Google My Businesslänk till annan webbplats

Testbild
Testbild
Publicerad: 2019-08-23

Sidansvarig: Gisela Christensson

Relaterade länkar

Kontakt

Projektledare
Robert Patzelt
0418-47 50 28
E-post

Projektadministratör
Eva Ogard
0418-47 50 97
E-post

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun