Svalövs kommun

Vill du bli röstmottagare vid valet 2018?

Den 9 september 2018 är det allmänna val till riksdag, landsting och kommun. Valnämnden rekryterar nu personer som är intresserade av att arbeta som röstmottagare vid valen.

Om du är intresserad av att tjänstgöra som röstmottagare under valdag eller vid förtidsröstningen anmäler du det via formuläret nedan.

Sista dag för intresseanmälan är den 23 mars 2018.

Röstmottagare som tjänstgör på valdagen börjar runt klockan 07:00 och arbetar enligt upprättat schema tills dess rösterna är räknade, vilket ibland kan bli sent på kvällen. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att upprätthålla god ordning i vallokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden samt efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna.

Förtidsröstningen som genomförs på flera platser runtom i Svalövs kommun pågår från den 22 augusti fram till och med valdagen den 9 september. Arbetet som röstmottagare under förtidsröstningen är schemalagt och sker såväl dagtid som på kvällar och helger med uppgifter som påminner om dem som förekommer under valdagen.

Grundläggande krav för röstmottagare i vallokal och röstningslokal är att personen är myndig, har genomgått kommunens utbildning för röstmottagare, har ett hälsotillstånd som möjliggör genomförande av arbetsuppgifterna samt i övrigt är lämplig för uppdraget. Det är meriterande om personen har administrativ erfarenhet och om personen är från orten eller kommunen.

Information om hur dina personuppgifter kommer att behandlas finns här:

Intresseanmälan - Röstmottagare 2018

User information

Har du tidigare arbetat som röstmottagare?  *
Multiple selection

Jag är intresserad av följande uppdrag:  *

Önskemål om valdistrikt - förstahandsval: *

Önskemål om valdistrikt - andrahandsval: *
Multiple selection

Jag är intresserad av att arbeta som röstmottagare vid valet till europaparlamentet 2019 och godkänner att mina personuppgifter sparas för intresseförfrågan inför kommande rekrytering. *

Publicerad: 2018-02-13

Sidansvarig: Michael Andersson