Svalövs kommun

Svalöv International Sculpture Symposium #2

Den 3-12 juli 2017 arrangeras den andra upplagan av skulptursymposiet.

Skriv alternativtext här...

Datum: 3-12 juli
Plats: Båghallen, Svalöv

Svalöv International Sculpture Symposium arrangeras i samarbete mellan den gamla Svalövlantbrukaren och galleristen John-Ove Hansson, Svalövs kommun och Fridhems folkhögskola. Symposiet är en möjlighet för lokala invånare såväl som turister att iaktta, inspireras och uppleva konstnärernas skapande process på ett sätt som andra konst- och kulturevenemang sällan tillåter. Dessutom knyter symposiet an till de starka kopplingar som finns mellan kultur, odling och natur såväl som Svalövs ambition att vara en plats för skapande.

Bland 2017 års konstnärer återfinns bland andra Viktor Praznik som är en av få svenska konstnärer som behärskar bronsgjutning, Edinburgh baserade konstnären Andrea Geile som med ett unikt uttryck utforskar sambandet mellan natur, arkitektur och växter såväl som projektets kurator och skulptören Rob Harding.

Nytt för 2017 års Svalöv International Sculpture Symposium är att symposiet anordnas i anslutning till Båghallen för att ge besökare och turister möjligheten att uppleva den konstnärliga processen på närmare håll och att skapa en tydligare koppling till den befintliga skulpturparken. I anslutning till området kommer dessutom aktiviteter med fokus på kultur, möten och lärande att arrangeras.

Publicerad: 2017-06-19

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun