Svalövs kommun

Tävlingstekniker

Vill du arbeta med motorsport i framtiden? Då ska du söka vår utbildning till tävlingstekniker på Svalöfs gymnasium. Skolan är belägen direkt på racingbanan Ring Knutstorp, i lokaler som är direkt anpassade för motorsport.

Marcus Annervi på besök för att berätta om sin nya satsning efter guldet i clio-cup 2016, samt rekrytera nya medarbetare till sin STCC satsning 2017 med skolteamet

Finbesök inför STCC helgen

Lite foto från praktikanterna i Tyskland

Besök hos KoenigseggNu börjar en av våra projektbilar bli klar. Det är en Volvo 940 GrH som är byggd av våra elever

Ett Stort Grattis Till Marcus Annervi med Team efter den fina körningen år 2015

Elever från Svalöfs gymnasium ska hjälpa till att ta hem juniormästartitel Andreas, Viktor och Kevin ingår i det skolteam från Svalöfs gymnasiums tävlingsteknikerutbildning som ska hjälpa Marcus Annervi att ta den svenska juniormästartiteln i Renault Clio Cup. Det är i samband med den stora STCC-finalen som det hela avgörs. Marcus Annervi har också gått på tävlingsteknikerutbildningen och nu laddar hela teamet för att ta hem SM-titeln i samband med finalen på Ring Knutstorp den 25-26 september. - Skolans elever har väckt mycket positiv uppmärksamhet ute på tävlingarna, beroende på sitt fina beteende och sina stora kunskaper, säger Lars Ohlsson, lärare på tävlingsteknikerutbildningen. Grabbarna som ingår i skolteamet är: Viktor Sjunnesson, Andreas Seger och Kevin Nilsson och de går årskurs två på Svalöfs gymnasiums tävlingsteknikerutbildning.

Föraren Marcus Annervi, i förgrunden, intervjuas efter segern på Solvalla och bakre rade våra elever. Från vänster: Viktor Sjunnesson, Andreas Seger och Kevin Nilsson

Samarbetet med vår roadracingstjärna Filip Backlund fortsätter under 20015.

Vår roadracingsstjärna Filip Backlund kommer även att samarbeta med oss på skolan under 2016.

Snabbhet, effektivitet, planering och ansvar
Som tävlingstekniker krävs det snabbhet, effektivitet, planering och ansvarskänsla. Du måste även ha en god kommunikationsförmåga för att kunna förstå förarens direktiv, för utförande av de rätta ändringarna och inställningarna på bilen. Allt detta tränas du på under din utbildning hos oss.

Köpenhamn Grand Prix
Samarbete
I utbildningen tränar du även förmågan att kunna samarbeta. Detta är ett måste i ett professionellt motorsportteam. Vi arbetar också en hel del med stresshantering och avslappning, så att du är väl förberedd att göra ett gott arbete under pressade förhållanden.
Köpenhamn Grand Prix
Tävlingsbilar
På skolan bygger vi ofta tävlingsbilar från grunden. Det kan vara såväl racingbilar som rallybilar. Vi sköter också om och servar samt reparerar tävlingsbilar åt olika team i Sverige. Utbildningen bedrivs i moderna och ändamålsenliga lokaler helt anpassade efter motorsport. På skolan finns erfarna lärare inom både rally och racing till din tjänst. Skolan samarbetar också med många välkända motorsportprofiler som ibland kommer på besök för att berätta om sina erfarenheter.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
Utbildningen innehåller minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du kanske gör din praktik i olika rally- och racingteam runtom i Sverige och i vissa fall även i övriga Europa. Eller så gör du din praktik inom den vanliga bilindustrin, till exempel på din hemort.

Som vanligt vid STCC-tävlingarna på Ring Knutstorp så  har skolans tävlingsteknikerutbildning Öppet Hus och allmänheten välkomnas för att höra om utbildningen samt få se våra lokaler. Här berättar vi också om skolans utbildning för de olika teamens förare och mekaniker samt bjuder på en kopp fika.
Memphis Racing med flera duktiga och snabba förare är också våra samarbetspartners och i teamet har vi flera elever som gör sin APL. Samtliga elever i de olika teamen reser runt i landet och i Danmark på tävlingarna. Utbildningens APL kan därför se lite annorlunda ut än den traditionella praktiken på svenska gymnasieskolor.

Elever i full fart med att färdigställa en av teamets fyra Camarobilar inför det andra heatet.


Vill du veta mera om vår utbildning?

Välkommen att kontakta
Lars Olsson, 0721-787 223, eller Åsa Holmén, 0721-787 220

Publicerad: 2019-02-06

Sidansvarig: Claes Johansson

Relaterad information

PoängplanPDF (pdf, 261 kB)

Kontakt:


 LeylaÖzalp
Bitr rektor
 0721-787 102
  e-mail

 Marie Eriksson
SYV
 0721-787 117
  e-mail

Våra utbildningspartners

Autoexperten

Våra samarbetspartners

Kamasa-TOOLS
Bilproffs.se
Förenade Bil
Prenad
Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun