Svalövs kommun

Förlängning av besöksförbudet på särskilda boenden

Efter en ny ansökan hos Folkhälsomyndigheten förlänger Svalövs kommun besöksförbudet på sina äldreboenden, LSS-boenden och besök inom socialpsykiatrin. Det nya besöksförbudet gäller till och med den 12 januari, 2021.

Svalövs kommuns logotyp "Boet".

Då det nuvarande besöksförbudet bara är beviljat fram till och med den 22 december ansökte Svalövs kommun förra veckan om att få detta förlängt, då smittspridningen av covid-19 fortfarande ligger på höga nivåer.

Folkhälsomyndigheten har nu godkänt kommunens nya ansökan och besöksförbudet på kommunens äldreboenden, LSS-boenden och inom socialpsykiatrin förlängs fram till och med den 12 januari, 2021.

- Det är ett svårt avvägande för oss alla att behöva välja mellan riskerna för smittspridning på våra boenden eller att inte våra äldre ska få träffa sina nära och kära. Vi är medvetna om vad denna stora inskränkning innebär i våra brukares vardag och det känns tungt. Men vi är i ett väldigt allvarligt läge med hög smittspridning och då behöver vi alla hjälpas åt att förhindra att våra äldre drabbas, säger Madeleine Moberg, socialchef vård och omsorg.

Besöksförbudet gäller alla inomhusbesök och de äldreboenden som berörs är Solgården i Svalövs tätort, Åsgården i Kågeröd och Ängslyckan i Teckomatorp.

Det finns dock möjlighet att besöka sina anhöriga utomhus på kommunens samtliga äldreboenden. Detta sker under ordnade förhållanden och på avstånd med hjälp av besöksvisir. För att kunna nyttja denna möjlighet krävs det att anhöriga bokar tid hos det aktuella boende.

Kontaktuppgifter till respektive äldreboende i kommunen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tack för att du visar hänsyn och respekt!

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun