Svalövs kommun

Utmärkelse för rådigt ingripande i Svalövs kommun

Svalövs kommun och Brandskyddsföreningen delar den 4 mars ut en utmärkelse för rådigt ingripande till Magnus Tell från Svalöv.
Räddningstjänsten i Svalöv fick ett larm klockan 06:00 den 28 november 2012. Larmet gällde brand i byggnad på Felestadsvägen 22 i Svalöv. Huset i fråga är en byggnad av kulturhistoriskt och miljömässigt värde.

— När vi kom fram till platsen möttes vi upp av uppringaren, Magnus Tell, som bodde mitt emot det berörda huset, berättar styrkeledare Jonny Örn.

Magnus Tell hade gått upp på morgonen och sett tvärs över gatan att det brann på grannens terrass. Han fick tag på en handbrandsläckare och sprang över till huset. När han kom fram på plats släckte han ner elden som hade spridit sig upp mot taket. Samtidigt bankade han på terrassdörren så att husägarna som låg och sov vaknade.

— Vi anser att Magnus Tells handlande har räddat inte bara den stora trävillan utan kanske även de två personer som låg och sov när det började brinna, säger platschef Patrik Sander. Därför vill vi visa honom vår tacksamhet.

Med anledning av detta kommer Svalövs kommun att hålla en ceremoni den 4 mars 2013, klockan 15.30. Platsen är fullmäktigesalen i kommunhuset i Svalöv.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun