Svalövs kommun

Full fart i montern

Under torsdagen drog Hem & Villa-mässan igång i Malmö. Svalövs kommun var på plats i monter A15 och redan från start var det gott om besökare. Alla ville ta en titt på utsmyckningen och delta i kommunens version av "På Spåret".
Nils Phillips på Hem & Villa-mässan
Hem & Villa är Sveriges största boendemässa och i år har Svalövs kommun valt att delta som utställare för att marknadsföra kommunen. Torsdagen den 28 februari var mässans första dag och kommunchef Fredrik Löfqvist och den övriga mässpersonalen, som fanns på plats, blev glatt överraskade över tillströmningen av folk. Att det var en vanlig arbetsdag märktes knappt.

Nils Phillips fanns också på plats som representant för Röstångaborna. Med "Jag bor i Röstånga - Fråga mig!" på bröstet svarade hand på frågor om hur det är att bo i Svalövs kommun och varför han själv valde att flytta från Malmö till Röstånga.

- Det var flera saker som spelade in. Lugnet och tryggheten, förstås. Men det var viktigt för oss att det också fanns en bra skola, en affär, restauranger - saker att göra. Sen är priserna i Röstånga ju helt annorlunda än i Malmö. Du får ett helt hus för samma pris som du kan köpa en liten tvåa på Värnhem. Det påverkade också beslutet.

Under mässan arrangerar kommunen en tävling i "På Spårets" anda. Priserna, som lottas ut varje dag, har förstås anknytning till bygden. Man kan vinna en middag för hela familjen på Stationshuset i Röstånga eller fribiljetter till Kulturhuset i Svalöv.

Kommunchef Fredrik Löfqvist på Hem & Villa-mässan

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun