Svalövs kommun

Folkfest när Heleneborgsskolan invigdes

Malmöfestivalen fick konkurrens när Svalövs nya skola skulle invigas. Folk gick man ur huse för att vara med och fira och titta på Helenborgsskolans nya lokaler.

Engla, 6år, klippte bandet vid invigningen av Heleneborgsskolan.

Engla, 6år, klippte bandet vid invigningen av Heleneborgsskolan.

Det var en riktig folkfest i Svalöv lördagen den 17 augusti. Alla ville ta en titt på den nya skolan innan terminen började på riktigt. Men innan allmänheten släpptes in anordnades en VIP-visning. Det var pensionerade lärare, som tidigare arbetat på Månsaboskolan eller Centralskolan, som bjudits in för att se på den nya generationens skola.

Därefter var det dags för den officiella invigningen och då strömmade folket till. Snart fylldes skolgården av glada och nyfikna svalövsbor. Rektor Hans Larsson hälsade alla välkomna och såväl kommunstyrelsens ordförande Birgitta Jönsson som utbildningsutskottets ordförande Torbjörn Ekelund höll tal. Sedan var det dags att klippa bandet. Engla Nilsson, född den 1 januari 2007 och därmed den äldsta av skolans nya förskoleelever, fick det ärofyllda uppdraget.

Dagen fortlöpte med korvgrillning, ansiktsmålning, trollkonster och ballongmonster. Det var idel leenden och besökarna öste beröm över den miljö, som kommunen skapat för skoleleverna.

– Vi är fantastiskt nöjda med hela dagen och glada över att så många kom hit och visade intresse för vår fina skola, konstaterade skolans två rektorer, Gunima Brink och Hans Larsson.

Är du nyfiken på hur arkitekterna arbetat med skolan? Ta en titt på Magasin A:s hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Eon skrev i sitt nyhetsbrev i våras om solcellsanläggningen på skolan. Läs artikeln på Eon:s hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun