Svalövs kommun

Trafikverket informerar om omledning av tåg

Som en del i "Pågatåg nordost och Krösatåg" bygger Trafikverket 16 nya stationer i Skåne och Småland. Detta innebär att visa tåg leds om på banor som normalt inte trafikeras så ofta.

Nu bygger Trafikverket den sista stationen i projektet ”Pågatåg nordost och Krösatåg” där de bygger 16 nya stationer i Skåne och Småland under åren 2011-2014.

Visa tåg leds om på andra banor 
Under ombyggnaden måste spåren stängas av i omgångar. Vissa tåg kommer att ledas om på andra banor som normalt sett inte trafikeras så ofta och vissa tåg ersätts med buss.

Vid dessa tillfällen kommer tågtrafiken i hela Skåne att påverkas. Det kommer då att gå väldigt mycket fler tåg än normalt på Lommabanan och Söderås­banan (Arlöv-Flädie-Kävlinge-Teckomatorp-Kågeröd-Billesholm-Åstorp). Många tåg kommer då också att ledas om på Skånebanan, vilket leder till ökad trafik mellan Hässleholm och Helsingborg.

Godstågstrafik på sträckan Teckomatorp-Eslöv
Mellan Åstorp och Kattarp går det normalt ytterst få tåg, men här kommer bland annat SJs X2000 att ledas om. Sträckan Teckomatorp-Eslöv blir det trafik i form av godståg och Västkustbanan mellan Helsingborg och Lund kommer också att ha något ökad trafik.

Förändringarna i tågtrafiken gäller helgerna vecka 12-15, under påskvecka 16, 19, 23, 45, 47 samt vecka 49, från sent fredag kväll till söndag kväll. För exakta tider se hemsidan www.trafikverket.se/regionaltaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arbetet ska vara klart 7 december
I Tjörnarp bygger de två nya mötesspår norr om Tjörnarp och en ny station med plattform där resenärerna kan ta sig till och från tåget. Arbetet påbörjades hösten 2013 med förberedande arbeten och den 24 februari 2014 startade det mer omfattande arbetet inför stationsutbyggnaden. Arbetet ska vara klart 7 december 2014 och tågtrafiken planeras komma igång vid tågtidtabellsskiftet 14 december 2014.

Se upp vid obevakade järnvägsövergångar!

Tänk på att det kan passerar många tåg, där det vanligtvis inte brukar gå så många tåg! Var därför extra uppmärksam när du kör bil, går eller passerar någon av de obevakade järnvägsövergångar som finns på sträckan.

Mer information
Mer information om projektet finns på www.trafikverket.se/regionaltaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Aktuell trafikinformation kommer att finnas på affischer vid stationen samt på www.skanetrafiken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och www.sj.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktpersoner hos Trafikverket:
Pernilla Merkenius, projektledare
Mobil: 070-312 27 74
E-post: pernilla.merkenius@trafikverket.se

Viveca Larsson, Kommunikatör
Tel: 010-123 55 23
E-post: viveca.larsson@trafikverket.se

Trafikverkets informationskort: "Vi förbättrar järnvägen mellan Tjörnarp och Sösdala"PDF (pdf, 1.6 MB).

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun