Svalövs kommun

NSVA informerar angående helgens regn

Det har regnat mycket i helgen, men kommunerna inom NSVA har inte drabbats i samma omfattning som Malmöområdet. Totalt har ett 20-tal källaröversvämningar inrapporterats till NSVA, framförallt i Ekeby, Billeberga och Örja.

Skriv alternativtext här...

Vid källaröversvämning ska man kontakta sitt försäkringsbolag, samt anmäla översvämningen till NSVA, enklast på www.nsva.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det går också bra att ringa NSVAs kundservice på
tel. 010-490 97 00. På NSVAs webbplats finns även råd om vad man ska göra om man drabbas, eller riskerar att drabbas, av källaröversvämning.

- Alla avloppspumpstationer inom NSVA har fungerat som de ska, men har på vissa ställen i Landskrona haft problem att pumpa bort allt vatten. Detta kan eventuellt ha orsakat källaröversvämningar, berättar Pär Gustafsson, avdelningschef för Avloppsrening på NSVA.

Lundåkraverket i Landskrona har fått problem med den biologiska reningsprocessen till följd av den stora mängden regnvatten som kommit in till reningsverket. Lundåkraverket har även drabbats av källaröversvämning, men det påverkar inte funktionaliteten på anläggningen.

- Ekeby avloppsreningsverk hade under söndagen problem med utgående vatten, då bäcken som tar emot vattnet var översvämmad. Vattnet har nu sjunkit tillbaka och reningsverket fungerar året normalt, avslutar Pär Gustafsson.

Tips och råd om man drabbats av översvämninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun