Svalövs kommun

Spikrak uppåt – avancerar 106 placeringar!

I de flesta  svenska kommuner minskar nyföretagandet men inte i Svalöv, där går det spikrakt uppåt. I Nyföretagarcentrum Sveriges senaste undersökning så avancerar Svalöv hela 106 placeringar.

Skriv alternativtext här...

Det är NyföretagarCentrum och Bolagsverket som tillsammans tar fram statistiken som ligger till grund för undersökningen "Nyföretagarbarometern". Undersökningen utgår från antalet företag per 1000 invånare och landets 290 kommuner jämförs således procentuellt.

Svalöv tog ett rejält skutt på hela 106 placeringar i undersökningen. Från förra årets plats 155 till årets fina plats 49, vilket innebär att antalet företag i kommunen har ökat med hela 40 procent.

- Detta var en riktigt trevlig nyhet för vårt företagande i kommunen. Denna positiva utveckling tycker jag är ett bra bevis på den höga entreprenörs- och företagsanda som råder bland Svalövsborna, säger Leif Wennerberg, näringslivs- och turistchef i Svalövs kommun.

Och inför framtiden är Leif inte heller orolig, utan ser väldigt ljust och positivt på den.

- Ett bra bevis inför framtiden och den goda entreprenörsandan som råder är de ungdomar som bland annat engagerar sig i utbildningar såsom Sommarlovsentreprenör och UF-företagande. Vidar så tror jag också att de satsningar som företag, skola och kommun gör tillsammans kommer att bidra till ett mycket positivt företagsklimat i framtiden, säger Leif.

Harry Goldman, VD för Nyföretagarcentrum, som är ansvarige för mättningen uttalar sig i HD/Landskronaposten att Svalöv har all anledning att vara stolta.

- Stolta. Ja, det är vi verkligen, avslutar Leif med.

Ta del av resultatet från Nyföretagarbarometernlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun