Svalövs kommun

Nyheter i busstrafiken

Vi träffar Maria Heideman, trafikutvecklare på Skånetrafiken för att prata om hur busstrafiken förändras när nya tidtabeller börjar gälla den 14 december.

Skriv alternativtext här...

Nu får Landskrona ett rakare och tydligare linjenät för regionbusstrafiken. Linje 240 får fler turer och linje 250 sträcks via det växande Härslöv, medan lilla linje 217 läggs ner. Röd linjemarkering visar nuvarande linjesträckning som försvinner.

Maria Heideman, Skånetrafiken.

Vad är de största bussnyheterna för boende i Svalövs kommun?

- I samråd med Svalövs kommun gör vi ett par förändringar för att göra linjenätet enklare och tydligare. Lilla linje 217 mellan Landskrona och Svalöv via Härslöv och Tågarp läggs ner och samtidigt får linje 250 mellan Landskrona och Bjuv en ny körväg via Härslöv.

Varför försvinner linje 217?

- Linjen har haft mycket få resenärer under en längre tid, och vi ser att vi kan använda resurserna bättre. De allra flesta resenärer mellan Landskrona och Svalöv väljer den snabbare linje 240, som nu också förstärks med några fler turer. 

Det blir enklare att pendla Röstånga-Svalöv-Landskrona. Hur då?

- Linje 243 får dubbelt så många turer och en ny snabbare körväg via Bialitt när slingan inom Knutstorp läggs ned. Restiden kortas och resvägen blir tydligare. Och de som vill vidare mot Landskrona i Svalöv, kan bara sitta kvar, bussen kommer att skyltas om till linje 240.

Fler helgtåg via Teckomatorp – vad betyder det?

Det blir fler tågavgångar lördagar och söndagar från Teckomatorp vilket betyder att vi också sätter in fler bussturer på linje 230. Fler resmöjligheter för dem som bor i Svalöv och Kågeröd alltså. Bussen kommer att ansluta till alla tåg mellan klockan 08.00 och 23.00.

Hur ska man resa från/till de hållplatser där bussen dras in?

De få som reser idag på sträckan mellan Tågarp och Svalöv och på slingan inom Knutstorp hänvisar vi till närtrafiken. Skoleleverna får skolskjuts av kommunen.

Linje 243 får dubbelt så många turer och en ny snabbare körväg via Bialitt.Slingan inom Knutstorp läggs ned (röd markering). Här har man som vuxen dock möjligheten att åka med skolskjutsen gratis.

För frågor, kontakta Skånetrafikens kundtjänst på:

Tel: 0771-77 77 77
Webben: www.skanetrafiken.se

Relaterad information

Den 14 december börjar Skånetrafikens nya tidtabeller att gälla för tåg och buss. Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Visste du att du som vuxen kan åka med kommunens skolskjutsar! Läs mer häröppnas i nytt fönster

Skånskans artikellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om busstrafiken och linje 243.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun