Svalövs kommun

En tidig julklapp till Svalövsborna!

Nu kommer vi bli av med en gammal surdeg i centrala Svalöv. Den gamla tomten som Lantmännen ägt mitt emot den gamla järnvägsstationen kommer att saneras och byggnaderna rivas.

Bild på byggnaden vid Lantmännentomten i Svalvö.

På torsdagen den 18 december blev det klart att Svalövs kommun köper hela fastigheten och säljaren åtar sig i köpekontraktet att riva och återställa det hela 35 000 kvadratmeter stora området.

Olof Röstin (M), Samhällsbyggnadsutskottets ordförande.

- Ja, det är helt fantastiskt och väldigt bra för den framtida utvecklingen av Svalövs tätort. Det är viktigt för kommunen att förfoga över mark i tätorten, säger Olof Röstin (M), kommunalråd och Samhällsbyggnadsutskottets ordförande.

När Pågatågen kommer om några år kommer detta ge möjlighet till stationsnära bostäder och verksamhetslokaler. Det kan bli några högre flerfamiljshus och en del lägre i en spännande, blandad bebyggelse.

- Allt kommer vara klart senast till halvårsskiftet nästa år, lägger Olof Röstin fast. Och varför inte fira detta med en midsommarfest på området där vi passar på att lyssna av vad samhällets och kommunens invånare tycker man ska använda området till, funderar Olof vidare.

Relaterad information
Lokaltidningen Svalöv: Kommunen köper gamla Lantmännensilonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Skånskan: Kommunen köper gamla Lantmännenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerad: 2014-12-19

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun