Svalövs kommun

Linåkerskolan firade Qualiscertifiering

Under fredagen firade elever och personal att skolan blivit certifierad.

Rektor Nils Malquist och biträdande rektor Heléne Rosengren gör tummen upp för det fina Qualisresultatet.

Rektor Nils Malmquist och biträdande rektor Heléne Rosengren gör tummen upp för det fina resultuat som elever och personal tillsammans varit delaktiga i.

Linåkerskolan har klarat sin Qualiscertifiering och är nu en av de bästa skolorna i länet. Qualis är ett kvalitetsverktyg som anger kvalitet utifrån elva olika områden. För att klara certifieringen behöver man nå 60 poäng inom kvalitetsområdena. Linåkerskolan klarade hela 93 poäng!

För att uppmärksamma det fina resultatet så firade personal och elever det hela lite extra med tårtkalas på fredagen den 13 februari.

- Att vi nu är certifierad och att vi gått i mål med ett så fint resultat känns jättebra och något som vi är väldigt stolta över. Att vi nått så här bra resultat beror på kontinuiteten hos personal och ledare att arbeta mot gemensamma mål, säger Nils Malmquist, rektor på Linåkerskolan.

Snart går Nils Malmquist i pension och då är det biträdande rektor Heléne Rosengren som tar över rektorsrollen på skolan. Och här blir det fortsatt arbete med att föra vidare samt förvalta verksamhetens goda resultat.

- I vårt fortsatta arbete kommer vi att vidareutbilda personalen, vilket vi är mitt uppe i. Här använder vi oss bland annat av forskaren Dylan Williams material när det gäller formativ bedömning och formativt förhållningssätt, säger Heléne Rosengren.

Elever på Linåkerskolan gör tummen upp för skolans Quasliscertifiering.

Även eleverna på Linåkerskolan är stolta och gör tummen upp för skolans Quasliscertifiering.

Något som också bidragit till Linåkerskolans fina resultat är satsningen på förstelärartjänser. De har varit med och drivit och varit draghjälp i förbättringsarbetet. Sedan får man inte heller glömma tryggheten. Man har en trevlig och trygg skola nu genom att man kontinuerligt arbetar med detta samt att man också låter eleverna var delaktiga i processen, menar Heléne och Nils.

I och med Linåkerskolans certifiering tillhör ytterligare en skola Qualisklubben. Sedan tidigare är Ekdungens förskola, Svalöfs gymnasium och Kulturskolan i Svalöv certifierade.

Deltog i firandet gjorde också tjänstemänn och polikter.

Deltog i firandet gjorde också Kommunchef Fredrik Löfqvist, rektor Nils Malmquist, biträdande rektor Heléne Rosengren, utvecklingstrateg Maria Lundström, utbildningschef Kerstin Lingebrant och utbildningsutskottets ordförande Torbjörn Ekelund (FP).

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun