Svalövs kommun

Sommarlovsentreprenörerna har kickat igång

Det handlade om trygghetszoner och om att våga lämna dessa, när årets upplaga av Sommarlovsentreprenörerna drog igång i en sal på Fridhems folkhögskola på måndagen.

2015 års Sommarlovsentreprenörer.

Någon är där för att lära sig mer om samhället. En annan för att prova på om det hon ska arbeta med i sommar, verkligen är det som hon vill göra i fortsättningen också.

Var och en av årets Sommarlovsentreprenörer i Svalövs kommun har sin egen, alldeles speciella orsak till att de valt att prova på att vara sin egen chef i sommar. De får möjligheten under några sommarlovsveckor att testa sina affärsidéer - men också att se om företagande är något för dem.

Det är kommunens näringslivsavdelning som bjudit in unga i Svalövs kommun att bli Sommarlovsentreprenörer. Under veckorna som följer får ungdomarna lära sig massor, och kan hela tiden se fram emot hjälp, råd och stöd från Leif Wennerberg och Suzana Majetic i projektet. Dessutom vankas en mängd föreläsningar och nyttiga övningar.

Första dagen var det Richard Gustavsson och Marcus Ojersson från Forza Sweden som utmanade den nätta samlingen unga genom att uppmana dem att kliva ur sina trygghetszoner.

Nu har årets Sommarlovsentreprenörer börjat.

Årets Sommarlovsentreprenörer har börjat.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun