Svalövs kommun

Samverkansavtal gällande bredbandsutbyggnad är tecknat

Kommunstyrelsen beslutade på mötet den 15 juni att teckna ett samverkansavtal med Svenska Stadsnät AB gällande bredbandsutbyggnad i Svalövs kommun.

Bild på en nätverkskabel.

Foto: Jörgen Schön.

Avtalet är en del i den satsning som kommunen gör för att uppnå Region Skånes målsättning om att 95 % av de Skånska hushållen och företagen ska ha tillgång till bredband på minst 100 megabit per sekund senast år 2020.

- Det är med bakgrund i Regeringen och regionens bredbandsmål som vi beslutat att ingå detta samverkansavtal med Svenska Stadsnät. Vi ser det som ett långsiktigt samarbete för att så många som möjligt av kommunens invånare och företag ska kunna ansluta sig till IT-infrastrukturen, säger kommunstyrelsens ordförande Birgitta Jönsson (S).

Birgitta Krook Larsson, regionschef på Svenska Stadsnät, är väldigt glad och positiv till att det nu finns ett samverkansavtal tecknat.

- Ja, det är verkligen positivt att vi har ett avtal tecknat med Svalövs kommun och vi ser verkligen framemot ett fortsatt gott samarbete med kommunen, säger Birgitta Krook.

Samverkansavtalet innebär att Svenska Stadsnät åtar sig att i Svalövs kommun erbjuda intresserade en anslutning till IT-infrastrukturen. Nu när avtalet är tecknat så planerar man att inom kort dra igång kampanjerbjudande i kommunen. I samband med detta kommer informationsmöten och andra aktiviteter att anordnas.

Kommunens roll i samarbetet kommer vara att verka för att sprida information om bredbandsutbyggnaden till boende och verksamheter i kommunen. Kommunen kommer också att förmedla intresseanmälningar till Svenska Stadsnät från de som vill ansluta sig till bredbandsnätet. En digital intresseanmälan kommer också att finnas tillgänglig på kommunens hemsida.

- Kommunen åtar sig också att underlätta för landsbygden att ansluta sig till bredbandsnätet. Detta kommer vi göra genom att informera, stötta bildandet av byalag samt kanalisera eventuellt stöd, säger Birgitta Jönsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Läs mer på Svenska Stadsnäts webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun