Svalövs kommun

Varierande utbud erbjuds av unga företagare

Mat, hunduppfostran, IT-lösningar. Årets unga sommarlovsentreprenörer har många och minst sagt skiftande affärsidéer.


Faiza Abdarahman, Svalöv
, har en antagligen både väldoftande och välsmakande affärsidé. Hon vill tillaga och sälja kakor och samosa, ett slags pirogliknande bakverk fyllt med exempelvis kött. ”Faizas Samosa” är det tilltänkta företagsnamnet. Om allt går som Faiza vill, har hon en butik om några år där hon säljer sina smakfullheter.

Marie Berndtsson, Teckomatorp, ska med sitt företag ”Maries hundservice” ge hundägare chansen att sitta hemma, medans hon tar hand om deras fyrbenta kompisar för att ge dem stimulans och kanske lite pälsvård. Marie umgås gärna med vovvar under tiden hon går färdigt sin gymnasieutbildning. I framtiden vill hon jobba med barn – och förstås med hundar parallellt om det går.

Är byxorna för långa eller har en dragkedja i jackan gått sönder? Inga problem. Diana Nilsson, Kågeröd, löser problemet. Hos ”Style by Diana” blir kläderna som nya igen. Diana går textildesignlinjen på gymnasiet och drömmer om ett eget designmärke och om att sy upp brudklänningar på beställning.

Michelle Brodén, Kågeröd, har döpt sitt företag till ”Tyck & Tryck”. Kunden väljer själv färg på tröjan och får också hitta på ett budskap som kan vara lämpligt att trycka på den. Hon börjar med t-tröjor, men vill gärna expandera sortimentet med luvtröjor framöver. Michelle ser sig själv som en entreprenör och är inte rädd för att fatta obekväma beslut. Meningen är att företaget ska leva vidare även efter sommaren, då i form av ett Ungföretag via gymnasiet.

Turki Albreiki, Svalöv, gillar att tvätta bilar. Antingen för hand eller maskinellt. Han har redan erfarenhet av uppgiften, efter att ha varit anställd som biltvättare ett par år i hemlandet Syrien. Exakt var hans biltvätt ska vara, har han inte riktigt bestämt ännu. Men, det lutar åt Svalöv. Eller möjligen Malmö eller Helsingborg. Turki ska fixa finishen på bilarna med hjälp av Younas Weldemariam, som även han viker sommaren åt entreprenörskap.

Christoffer Wannholm, Svalöv, har haft sitt företag ”Wannholm Media” ett tag redan. Han erbjuder en mängd tjänster, framför allt grafisk formgivning och till exempel att klippa film. Han har ett stort intresse för olika media och beskriver sig själv som en ”doer”. I framtiden ser han sig antingen som anställd hos ett stort mediautvecklingsföretag, eller som frilansande inom grafisk formgivning. Eller rentav båda delar!

När Ulrika Ebelin, Böketofta, fyllde 15 år, fick hon några alpackor i födelsedagspresent. Alpackornas ull är fin och eftertraktad och det är också ullen som har den bärande rollen i Ulrikas affärsidé. En gång om året klipps djuren och av ullen ska det bli garnnystan att sälja både till intresserade privatpersoner och butiker. Ulrika hoppas det ska bli så pass framgångsrikt att hon utökar med fler alpackor i framtiden.

Kusinerna Yasser Abdalrahim och Karam Abood, Svalöv, skrider till handling i sommar. Bokstavligen. Deras affärsidé är att gå och handla åt folk och sedan leverera det hem till dörren. Båda två ska vara chefer i företaget – ett enkelt val eftersom de kläckte idén tillsammans.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun