Svalövs kommun

Värmebölja - ta hand om dig!

Sommaren är här, det råder inget tvivel om det. Och det är riktig högsommarvärme! Det finns en del saker som är bra att tänka på när det blir riktigt hett.

Skriv alternativtext här...

Än så länge når inte värmeböljan upp till varningsnivåer, det vill säga dagstemperaturer över 30 grader i mer än tre dygn, här i Skåne. Men denna helg utlovas runt 30 grader både under lördagen och söndagen.

Visst är det skönt med värme, tycker många av oss. Det är också påfrestande på kroppen med höga temperaturer, speciellt om du tillhör en riskgrupp som exempelvis personer som lider av hjärt-, kärl- och lungsjukdomar som kol eller astma. Även nyfödda är särskilt känsliga för värme.

Några generella råd är bland annat att dricka mycket, tillföra lite extra salt – för det förlorar du när du svettas rikligt, sätt gärna upp solskydd och håll svalt i sovrummet för bättre sömn. En bra checklista för vad som är klokt att tänka på hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Massor av andra bra tips och råd, hittar du på hemsidorna för organisationen Din Säkerhetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSBlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun