Svalövs kommun

Polisens medborgarlöfte 2016!

Polisen och kommunen i lokalpolisområde Söderåsen lovar att arbete med en mobil polisstation i kommunens olika tätorter. Så lyder polisens medborgarlöfte för 2016.

Foto på polisen mobila polisstation.

Foto: Lars Hedelin, polisen.

Löftet innebär att den mobila stationen ska vara placerad, under minst två dagar per vecka, i någon av kommunens olika tätorter. Där kommer det att finnas möjlighet att ställa frågor, lämna tips och göra anmälningar.

Bakgrund till medborgarlöftet
Medborgarlöftet är en del av den nya polismyndighetens sätt att arbeta. Det innebär att den lokala problembilden ska vara utgångspunkten för de mål polisen arbetar med lokalt och löftet till medborgarna ska vara navet i det arbetet.

Varför en mobil polisstation?
Under hösten och vintern 2014-2015 begicks ovanligt många rån och inbrottsstölder mot butiker i kommunen. En opinion bland såväl näringsliv, politiker och engagerade medborgare, utmynnade i möten mellan polis, kommunföreträdare och, på olika sätt, drabbade. Under dessa möten formades idén, att driva ett lokalt projekt med en mobil polisstation i form av en specialinredd husbil.

När är mobila polisstationen på plats?
Projektet kommer att starta så fort områdespoliserna är i tjänst och när arbetet är färdigt med att utrusta fordonet på rätt sätt för ändamålet. När det börjar närma sig att ta enheten i bruk kommer ett schema för var och i vilken tätort bilen befinner sig att publiceras här på kommuns hemsida och i lokaltidningen.

Relaterad information
Svalöv har fått en egen kommunpolislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Polisen nordvästra skåne på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun