Svalövs kommun

Stort grattis till Qualis-certifiering!

Nu är det officiellt att Garvarens förskola i Teckomatorp är Qualis-certifierad.

Foto på Garvarens förskola i Teckomatorp.

Det är med stor stolthet som vi kan berätta att ytterligare en skola i kommunen har blivit certifierad enligt kvalitetsverktyget Qualis. Garvaren uppnådde 66 poäng och där gränsen för att bli godkänd ligger på 60 poäng.

Qualis är ett verktyg som erbjuder hjälp att tydliggöra och strukturera kvalitetsarbetet på skolorna och ger en vägledning i hur man kan arbeta för att utveckla kvaliteten enligt ett antal kriterier, exempelvis Kunskaper och färdigheter, Trygghet och trivsel, Delaktighet eller Styrning och ledarskap.

– Vi är naturligtvis stolta över att få ett bevis på att vi är en förskola med god kvalitet, men det viktigaste är att vi fått en bra utgångspunkt för vårt fortsatta utvecklingsarbete. Dessutom är det ett bra redskap inför Torpets planerade granskning som är tänkt hösten 2016, säger rektor Gunilla Persson.

Det är kommunens plan att samtliga förskolor och skolor ska genomgå en certifieringsgranskning, och vi hoppas och tror på fina resultat på samtliga enheter. Sedan tidigare är Ekdungens förskola och Lunnaskolan i Kågeröd, Linåkerskolan i Svalöv, Kulturskolan samt Svalöfs gymnasium certifierade.

Ta del av granskningsrapporten i sin helhetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun