Svalövs kommun

Svalöfs gymnasium inleder samarbete för att utbilda framtidens anläggningsförare

Maskinföraryrket är i kraftig utveckling och det finns en ökad efterfrågan på killar och tjejer som kan hantera maskiner med digitala styrsystem. För att tillgodose denna efterfrågan inleder gymnasie- och vuxenutbildningen på Svalöfs gymnasium ett samarbete med Maskinentreprenörerna (ME) för att utbilda framtidens anläggningsförare.

Svalöfs gymnasiums logotyp.

– Vi är väldigt nöjda över samarbetet med ME. Denna nya utbildning ligger bra till i tiden och passar väl ihop med våra andra yrkesutbildningar. Vi kommer på det sätt att dra nytta av ME:s kunskaper samt närhet till branschen och kombinera det med vår erfarenhet av praktisk yrkesutbildning, säger Lena Hansson, rektor/verksamhetschef på Svalöfs gymnasium.

Maskinföraryrket är i stark utveckling
Framförallt är behovet av kunniga maskinförare och entreprenörer avseende infrastruktur starkt efterfrågat, men också annan industri söker kunniga maskinförare. Dessutom pågår ett stort generationsskifte som också förstärker efterfrågan på duktiga förare. Därför satsar ME på att utveckla ett nationellt skolnätverk. Skolor som kommer att bli kompetenscenter för branschen i respektive region.

– Vi är väldigt glada att vi har hittat en partner i Svalöfs gymnasium som också delar våra värderingar om hur vi ska utveckla utbildningen inom vårt område. Vårt främsta mål är att öka utbildningskvaliteten och arbeta för ett ökat intresse att söka sig till yrket, understryker Hampe Mobärg, VD för maskinentreprenörerna. Med vår satsning hoppas vi kunna marknadsföra yrket på ett tydligare sätt för ungdomar. Att arbeta med avancerade mobila maskiner är ett framtidsyrke som kräver kunskap om modern teknik och framtidens arbetsmetoder, tillägger Hampe Mobärg.

För ytterligare information, kontakta:
Lena Hansson, Rektor/verksamhetschef Svalöfs gymnasium
Tel: 0418-666 111

Tomas Lindberg, Projektledare, ME-skolan
Tel: 08-762 70 77

Hampe Mobärg, VD, Maskinentreprenörerna
Tel: 0730-29 88 56


Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun