Svalövs kommun

Kossorna släppte loss!

Vad är våren i Svalöv utan det traditionella kosläppet på Svalöfs gymnasium? För tionde gången i ordningen var det så äntligen dags att släppa ut korna på grönbete.

Korna släpps ut på grönbete.

Kosläppet är en vårlig återkommande publikmagnet som lockar mycket folk och så även i år. Ung som gammal spelar ingen roll, alla tycker det är lika roligt och fantastiskt att se hur lyckliga kossorna blir när de får släppa loss ute i det fria.

Lagom till klockan 10.00 på onsdagsförmiddagen ropades korna ut av publiken. De sprang, hoppade och stångades i ren lycka och iver.

Totalt släpptes 60 mjölkkor och 25 kvigor av raserna Holstein och Svensk Lågland ut. Det har stått i stallarna sedan oktober, så det var inte konstigt att de tycket det var extra härligt att få sträcka på benen.

Det var Svalöfs gymnasium tillsammans med Skåne mejeriet som stod för arrangemanget. De besökande barnen bjöds på chockladmjölk och kanelbullar. I samband med kosläppet så passade även gymansiet på att öppan upp sin djurpark och sina smådjursstallar för besökarna.

Korna släpps ut på grönbete.
Korna släpps ut på grönbete.
Korna släpps ut på grönbete.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun