Svalövs kommun

Nu rullar polisens mobila kontor i Svalövs kommun!

Onsdagen den 27 april var det pressvisning av polisens mobila kontor. På plats i Kågeröd för att visa upp husbilen fanns kommunpolis Björn Johnsson, lokalpoliserna Amelie Wångklev Jönsson och Stefan Jansson samt kommunalrådet Olof Röstin (M).

Pressvisning av polisens mobila kontor i Svalövs kommun.

Själva idén till ett mobilt poliskontor på landsbygden formades vid en rad möten som kommunen arrangerade på temat Säkerhandel. Detta efter att Svalöv under hösten och vintern 2014-2015 drabbats av en rad rån och inbrottsstölder.

– Nu ser vi ett resultat av projektet Säkerhandel. Detta startade i mars 2015 och nu är vi framme med en åtgärd i form av ökad polisnärvaro i våra tätorter och jag är mycket glad över detta konkreta resultat, säger Olof Röstin (M), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

SVT:s reporter är i färd med att intervjua kommunalrådet Olof Röstin (M).

SVT:s reporter är i färd med att intervjua kommunalrådet Olof Röstin (M).

Den som ansvarar för verksamheten är kommunpolis Björn Johnsson och det är lokalpoliserna Amelie Wångklev Jönsson samt Stefan Jansson som kommer att bemanna det mobila kontoret.

– Målet med husbilen är att hinna med Svalövs alla tätorter under en och samma vecka, vilket kommer att ske tisdag till torsdag. På kommunens hemsida, i lokaltidningen och på polisens Facebook-sida kommer vi att lägga ut schemat för när och var vi besöker respektive tätort, säger Björn Johnsson.

Björn Johnsson (t.v), Stefan Jansson och Amelie Wångklev Jönsson är glad över att vara igång med projektet.

Björn Johnsson (t.v), Stefan Jansson och Amelie Wångklev Jönsson är glad över att vara igång med projektet.

Det är ett projekt som ska löpa på i sex månader och därefter utvärderas. Här ska polisen bland annat ge råd och svar samt ta emot tips. Det ska gå att lämna polisanmälningar och medborgarna ska i stort sett kunna göra samma saker som i en vanlig polisreception.

– Det vi vill uppnå med det mobila poliskontoret är att komma närmare medborgaren, kommunen och näringslivet. Att vara tillgängliga och öka tryggheten, berättar Björn Johnsson.

I samband med tätortsbesöken kommer polisen också att utföra andra polisiära uppgifter som till exempel hastighetskontroller.

Kommunstyrelsen ordförande, Birgitta Jönsson (S), är också nöjd över att polisen nu är i gång med det mobila konceptet.

– Ja, jag är mycket glad över att polisen kommer att besöka alla våra sex orter någon gång per vecka. Jag är också mycket nöjd att vårt goda samarbete med polisen fortsätter.

Relaterad information

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun