Svalövs kommun

Svalövs kommun fortsätter att avancera i ranking

I senaste rankingen av "Här är det bäst att bo", som tidningen Fokus genomför, klättrade Svalövs kommun ytterligare uppåt. Sett som en trend över tre år har kommunen avancerat 143 placeringar.

Skriv alternativtext här...

Det är elfte året i rad som tidningen Fokus rankar Sveriges alla 290 kommuner. Sedan 2013 har Svalövs kommun klättrat hela 143 placeringar, från plats 268 till årets plats 125.

Kommunstyrelsen ordförande, Birgitta Jönsson (S), är mycket nöjd med att kommunen avancerar i rankingen.

- Ja, det är väldigt glädjande att vi fortsätter att klättrar i mätningen. Här tycker jag att vi ser ett tydligt resultat på att vi gör bra och medvetna satsningar. Både pågående och framtida satsningar som till exempel Helenborgshallen, ökad befolkningstillväxt, bredband i tätorterna och på landsbygden samt arbetet med att få Pågatågstrafik på Söderåsbanan kommer att medföra att vi ytterligare stärker Svalövs kommun som en attraktiv boendekommun.

Kommunens insatser för en bra kollektivtrafik får också ett genomslag i mätningen.

- Svalövs kommun har tillgång till ett stort arbetsmarknadsområde och tillgång till utbildning av hög kvalité samt ligger mitt i Öresundsregionen. För att komma närmar allt detta har vår insats varit att tydligt satsa på kollektivtrafiken. Den har förbättras väsentligt och kommer att bli ännu bättre, säger kommunens utvecklingsstrateg Thomas Arnström.

- Det som också är positivt är att vi höjer oss i kategorin "Bäst att ha familj". Effekten är generell och med små steg, men det visar att målet att bli en bra kommun för familjer kan påverkas genom ett långsiktigt arbete, berättar Thomas Arnström.

Vi är på väg åt rätt håll! Stark kollektivtrafik, tillgång till arbetsmarknadsregionen Öresund, hela utbildningssystemet i Skåne, Trygghet och bra omsorg samt att här får du mycket hus för pengarna.

Rankingen baseras på ett index med 43 variabler och sammanställs i samarbete med Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Det som bland annat undersöks är allt från huspriser och arbetslöshet till bredbandstillgång och antal sportanläggningar.

Hela rankinglistan och ytterligare information finns att ta dela av på fokus.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun