Svalövs kommun

Bronsmedalj på skol-SM för hund!

I fredags avgjordes årets skol-SM i hund och när totalpoängen var räknad så slutade Team Svalöfs gymnasium på pallen med ett brons runt halsen.

Foto på Team Svalöfs gymnasium.

Till höger i bild: Team Svalöfs gymnasium.

Alla naturbruksskolor från hela Sverige med inriktning hund var inbjudna till skol-SM som i år arrangerades av Munkagårdsgymnasiet i Tvååker, Halland. Det var 24 lag från 19 skolor som gjorde upp om den prestigefyllda titeln ”Årets mästare”. Totalt hade skol-SM 60 startande i grenarna: lydnad, appellklass spår, rallylydnad, freestyle, agility, hopp samt ett kunskapstest.

I år var det första gången som elever från Svalöfs gymnasium deltog i tävlingarna. Melanie Ljunggren, Mattias Persson och Ida Åkesson var där som ett lag och deltog i grenarna Lydnad, Rally-Lydnad samt agility.

Foto på Team Svalöfs gymnasium.

Fr. v. i bild: Matthias Persson med hunden Yera, Ida Åkesson med hunden Diva och Melanie Ljungren med hunden Tissla.

Mattias Perssontävlade med kelpien Yera i rallylydnad för allra första gången och kom på en 15:e plats av totalt 42 startande.

Melanie Ljunggren med hunden Tissla, som är av rasen tollare, tävlade också för första gången i grenen lydnad klass 1. Melanie och Tissla slutade på en 8:e plats av totalt 17 starter.

Ida Åkesson tävlade med sin borde collie, Diva, i agility och hopp. De kammande hem en 5:e plats i agility och en 1:a plats i hoppklassen.

I tävlingen ingick även ett kunskapstest i hundfrågor. Matthias Åkesson stod för den biten och kom här på en 7:e plats och när alla poäng var räknade, slutade Team Svalöfs gymnasium på en finfin 3:e plats och med en bronsmedalj runt halsen.

Stort grattis!

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun