Svalövs kommun

Svalövs kommunchef slutar

Svalövs kommunchef Fredrik Löfqvist har sagt upp sig. Han arbetar till och med september, för att den 1 oktober börja som teknisk chef i Svedala kommun.

Fredrik Löfqvist.

Tjänsten som teknisk chef i Svedala blir ett kärt återseende för Fredrik Löfqvist. När han började i Svalöv för fem år sedan, kom han närmast från Svedala – där han arbetade som teknisk chef åren 2007-2011.

- Det är ett ämnesområde som jag tycker är väldigt roligt och fångar mig. Det är konkret och man ser resultat snabbt, vilket jag gillar. Dessutom får jag kortare resväg till arbetet och kan hinna få mer tid med familjen också, eftersom arbetsområdet är mer avgränsat än det som kommunchef, säger Fredrik Löfqvist.

- När Svedala kommuns nuvarande tekniska chef valde att sluta så påbörjade jag och Svedala kommun en dialog. Detta resulterade i ett erbjudande om tjänsten vilket kändes helt rätt och jag kunde inte tacka nej.

Fredrik Löfqvist betonar dock att han trivts bra i Svalövs kommun, med medarbetarna, politikerna och kommuninvånarna. Däremot tror han att det är både sunt och nyttigt att faktiskt röra på sig i yrkeslivet om tillfälle ges.

- Det blir bra att det kommer in någon med nya ögon och nytt fokus. Och redan när jag började här så sa jag att det fick bli mellan tre och fem år. Jag har, även bakåt i tiden, rört på mig med jämna mellanrum, så det är inget nytt för mig.

Han beskriver Svalövs kommun som en ”fantastisk kommun med stor framtidspotential”. Inte minst med tanke på de satsningar som gjorts de senaste åren, till exempel vad gäller persontågstrafikeringen på Söderåsbanan, skola och annat. Allt sådant som banar väg för att Svalöv ska nå sitt mål att vara en attraktiv kommun.

- Det har varit roligt att få vara med och skapa den grunden. Visst känns det även lite vemodigt, det är en hel del saker jag gärna skulle vilja se bli färdiga.

Birgitta Jönsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Svalöv, har bara positivt att säga om Fredrik Löfqvist och hans insats de gångna åren.

- Fredrik har bidragit stort i den utveckling vi har gjort de senaste åren. Han har varit hos oss i nästan precis fem år nu, så det är väl i och för sig naturligt att han söker sig nya utmaningar och jag önskar honom verkligen lycka till i Svedala, säger hon.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun