Svalövs kommun

Beachvolleyplan invigd av stora och små

Den nyaste beachvolleyplanen i Svalövs kommun är härmed invigd. En hel del lockades till grusplanen på Södervång på torsdagen.

Beachvolleyplanen på Södervång invigdes sista dagen i juni.

Beachvolleyplanen på Södervång invigdes sista dagen i juni. Bland annat C-politikern Lennart Pettersson och Svalövs kommunchef Fredrik Löfqvist testade underlaget. Både publik och spelare bjöd på idel glada miner, trots ett lätt duggregn.

Det spelar inte så stor roll om det regnar lite. Hiva fram en boll, hoppa ur skorna - eller behåll dem på - och så bara börja spela. Tillsammans. Stora och små, tjejer och killar.

När klockan närmade sig 14 den sista torsdagen i juni 2016, var det en tämligen nätt skara människor som hade styrt stegen till det som numera är en beachvolleyplan, på Södervång i Svalöv.

Det var dags för invigning, i stora plastpåsar låg bollar och väntade på att delas ut till de små som kom först till kvarn, eller ska vi kanske säga först på plan. Tvärs över planen hade nätet, gult och grant, spänts upp.

Men, det vara bara ett par entusiaster, tillika kommunalt anställda, som dök upp omklädda och redo att kamma hem poäng i den första matchen på planen. Det skakades på de huvuden, som satt på personer som tillfrågades ifall de inte skulle spela. Nej, idag ville de vara publik.

Glädjande nog kan många människor ändra sig! Kavajer togs av, jackor lades åt sidan, skorna parkerades på gräset intill. När den första serven väl hade gjorts, var det som om allting lossnade. Fler och fler äntrade planen och spelade för glatta livet.

Några lagnamn fanns inte, däremot konstaterades att det var en härlig blandning på de som lirade! Resultatet? Tja, det beror nog på vem du frågar.

Frågar du Lennart Pettersson, C-politikern som höll ställningarna framme vid nätkanten i ena laget, så blev det säkert minst 44-3 till hans lag. Frågar du istället Svalövs kommunchef Fredrik Löfqvist, som stod strategiskt ömsom vid nätet, ömsom mitt på spelhalvan för det andra laget, så hamnade nog siffrorna på vinst för honom och hans lagkamrater.

Vem som eventuellt vann spelade ingen roll. Alla hade kul. Det var det allra viktigaste.

Känner du kanske för att lira beachvolley på planen på Södervång? I så fall finns det boll att låna. Du hittar den, såvida den inte redan är utlånad till någon annan, i receptionen i Svalövs kommunhus. Välkommen!

Snygg smash av kommunchef Fredrik Löfqvist.

Snygg smash av kommunchef Fredrik Löfqvist.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun