Svalövs kommun

Inget överklagande inlämnat

Tingsrätten i Lund har nu lagt tvistemålet mellan Svalövs kommun och hemtjänstföretaget Extramamman i arkivet. Företaget avstod att överklaga domen.

Som vi tidigare har berättat vann Svalövs kommun för ett tag sedan i tingsrätten mot hemtjänstföretaget Extramamman i ett ärende som pågått i över två år.

Det var i början av september 2014 som kommunen hävde sitt avtal med företaget, eftersom kommunen ansåg att företaget hade gjort sig skyldig till väsentligt avtalsbrott.

Då svarade företaget med att stämma kommunen på sex miljoner kronor i skadestånd.

När tingsrätten i Lund hade nagelfarit saken, gjordes bedömningen att hemtjänstföretaget hade gjort fel. Genom försumlighet hade företaget underlåtit att utföra ett besök hos en brukare och sedan uppmanat sin personal att ljuga om det, för att dölja händelsen.

Därmed ansåg rätten att kommunen hade haft giltig grund att häva avtalet.

För några dagar sedan löpte tiden ut för hemtjänstföretagets möjlighet att överklaga tingsrättens dom. Något överklagande kom aldrig in, bekräftas av Lunds tingsrätts tvistemålsenhet.

”Detta tycker jag bevisar att hon vet att hon har gjort fel, annars hade hon väl överklagat. Det känns skönt att det är över”, kommenterar Birgitta Jönsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Företaget ska nu ersätta Svalövs kommun för rättegångskostnaderna som uppgår till 546 875 kronor plus ränta.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun