Svalövs kommun

Heleneborgsområdet är invigt!

I och med att passagen mellan Heleneborgsskolan och Heleneborgshallen nu står färdig så var det i fredags (19/8) dags att officiellt inviga hela Heleneborgsområdet.

Eleverna Tobias Lindström och Linnea Otterström hjälper kommunalrådet Birgitta Jönsson (S) att officiellt inviga Heleneborgsområdet.

Heleneborgseleverna Tobias Lindström och Linnea Otterström hjälper kommunstyrelsens ordförande Birgitta Jönsson (S) att officiellt inviga Heleneborgsområdet.

På skolgården, vid ena ändan av den nybyggda passagen, hade elever, personal politiker och tjänstemän samlats och när klockan slog 10.00 klippte kommunstyrelsens ordförande Birgitta Jönsson (S) tillsammans med några elever bandet.

Torbjörn Ekelund (L), bildningsnämndens ordförande.

Torbjörn Ekelund (L), bildningsnämndens ordf.

Invigningen bjöd också på tal från Birgitta Jönsson och bildningsnämndens ordförande Torbjörn Ekelund (L). Och efter bandklippningen bjöd kommunalråden alla skolbarnen på glass.

Svalövs kommun har under de senaste åren gjort en rad stora och högst medvetna satsningar på skolan. Sammanlagt har 180 miljoner kronor gått till om- och nybyggnader. Den gamla idrottshallen i Svalöv har rivits och ersatts av fina Heleneborgshallen som ligger in till Heleneborgsskolan, även den ny och fin. Nu har man ett komplett område med förskola, grundskola, högstadieskola, idrottshall samt konstgräsplaner – allt samlat på ett och samma ställe. Till detta ska också satsningar på ny- och ombyggnad av Björkhälls förskola i Röstånga räknas in. Dessutom finns det planer på en ombyggnad av Svalöfs gymnasium.

– Detta är väl investerade pengar och det betyder mycket för Svalöv kommun som en attraktiv boende kommun för barnfamiljer. Det har varit en fantastisk resa och jag är mycket stolt med vad vi lyckats åstadkomma här på Heleneborgsområdet, säger Birgitta Jönsson (S).

Foto på konsnären Susanne Jardeback Olesen.

Susanne Jardeback Olesen betraktar ett av konstverken som hon skapat tillsammans elever på skolan. Konstverken kommer att pryda passagen mellan skolan och idrottshallen.

Relaterad information

SVT nyheter Helsingborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (inslaget finns tillgängligt t.o.m 25/8)
Lokaltidningen Landskrona/Svalövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Skånska Dagbladetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun