Svalövs kommun

Nu är de nya lekredskapen här!

Nu fortsätter vår entreprenör med att rusta upp våra lekplatser.

Illustration av en klätterställning.

Illustration: Kompan

Det var i våras som kommunen informerade om att vi var tvungna att ta bort en del lekplatser och lekredskap då dessa inte längre uppfyllde dagens säkerhetskrav samt att en del redskap var för dåliga för reparation.

Redan i början av sommaren påbörjades projektet med att ta bort dåliga redskap och först ut var lekplatsen på Hans Perssons väg i Svalöv. I samarbete med Svalövsbostäder anlades här i stället en beachvolleybollplan. Nät och bollar finns att låna. Kontakta utbildning och fritid via kommunens växel 0418-47 00 00.

Nu fortsätter vår entreprenör med arbetet som påbörjades innan sommaren och följande är på gång just nu:

Vattenverksvägen i Billeberga
Här kommer det att monteras nya lekredskap och det blir, enligt önskemål från medborgare, mer fokus på mindre barn. Det kommer att bli en ny lekstuga, lekbil samt volträcke och en rutschbana. Vi håller även på att projektera för en stig upp till lekplatsen.

Nygatan i Tågarp
Här blir det enligt önskemål en ny vidbyggd rutschbana samt ytterligare en bänk med tillhörande bord. Vi är medvetna om problemet med avsaknad av skugga, men håller på att titta på en lösning för framtiden.

Tångagatan i Teckomatorp
På Tånggatans lekplats i Teckomatorp kommer en ny kompisgunga att monteras. Detta då den gamla var tvungen att tas bort då den fått röta.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun