Svalövs kommun

Nu planterar vi vårens lökar!

I onsdags var Gata och Park i full färd med att sätt vårens lökar i marken och den bästa tiden för detta är nu innan frosten gör sin entré. Den maskinella löksättningen sker på en och samma dag och totalt kommer det att ha planterats på sex olika sträckor i kommunen - en i varje tätort.

Skriv alternativtext här...

Sakta men säkert plöjer maskinen upp ett spår i grässvålen som lökarna sedan släpps ner i. Därefter lägger maskinen åter tillbaka grässvålen. Sammanlagt kommer cirka 10 000 lökar att få ligga och gotta till sig i jorden innan de i början på nästa år lockas fram ur vinterjorden av den bleka vårsolen.

Lökmixen som planteras består av Påskliljor och en rad olika tulpansorter. Blandningen av de olika lökarna medför att blomningstiden sträcker sig från april till och med juni månad samt att samma lökar blommar ett par år på rad.

- Under kommande år kommer vi att utöka antalet ytor som vi utför maskinell plantering på. Planen är att våra tätorter inom en treårsperiod ska vara vackert pryda med minst 50 000 lökar, säger Niklas Giedenstam, Gatu- och parkchef i Svalövs kommun.

Parkteknikerna Maria Svensson och Mats Blücher laddar löksättningsmaskinen med vårens lökar.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun