Svalövs kommun

Ny Socialchef i Svalövs kommun är utsedd

Vid måndagens extrainsatta möte beslutade kommunstyrelsen att tillsätta Josefine Mangbo som socialchef i Svalövs kommun.

Foto på Josefine Mangbo.

Kommunstyrelsen har beslutat att tillsätta Josefine Mangbo som ny socialchef.

Rekryteringen av en ny socialchef har pågått under hösten och nu har processen nått sitt slut. Det har varit många kompetenta sökande och nu har vi valt den kandidat vi vill se på posten som socialchef i Svalöv kommun.

– Jag är väldigt glad över vårt beslut att vi tillsätter Josefine Mangbo som ny socialchef. Det har varit en bra rekryteringsprocess och stor delaktighet inom organisationen. Jag tror att Josefine kommer att tillföra stor kunskap till Svalövs kommun och till ledningsgruppen och jag önskar henne all lycka till i sitt nya uppdrag, säger Birgitta Jönsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Josefine Mangbo har en bred erfarenhet inom socialtjänsten. Förnärvarande är hon chef för IFO-verksamheten i Klippans kommun, där hon under året som gått även varit tillförordnad socialchef. Den största erfarenhet har Josefine från sina 16 verksamhetsår inom Helsingborgs stads socialtjänst.

– Det kommer att bli roligt att arbeta tillsammans med Josefin. Hennes energi och förmåga att skapa god stämning kommer vi att ha stor nytta utav, säger Kerstin Lingebrant, tillförordnad kommunchef.

Innan det blir helt klart ska det också genomföras en säkerhetsprövning av kandidaten, vilket är praxis vid tillsättningen av dessa tjänster. Om allt klaffar och faller väl ut så är planen att Josefine Mangbo tillträder tjänsten den 6 februari 2017.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun