Svalövs kommun

Förändringar i kollektivtrafiken från och med den 11 december!

I och med att Skånetrafiken byter tidtabell den 11 december förändras kollektivtrafiken på flera sätt. Passa på att söka din vanliga resa i Skånetrafikens app eller på skanetrafiken.se så att du inte blir överraskad om bussens eller tågets avgång har ändrats.

Foto på en av Skånetrafikens bussar.

För kollektivtrafiken genom vår kommun innebär tidtabellomläggningen flera förändringar.

Tåget som stannar i Teckomatorp med riktning Malmö eller Helsingborg kommer inte att passera Kävlinge. I stället kommer tåget att gå över nya Marieholmsbanan via Marieholm och Eslöv. Detta innebär också att busslinje 241, Teckomatorp-Eslöv, läggs ner.

I samband med tidtabellomläggning i december så läggs även busslinje 200 mellan Svalöv och Kävlinge ner på grund av för lågt resande. Under hösten har Svalövs kommun, Kävlinge kommun och Skånetrafiken fört samtal eftersom den uppkomna situationen skulle innebära att det inte längre fanns någon kollektivtrafik mellan Teckomatorp och Kävlinge. Dessa samtal har resulterat i att Skånetrafiken kommer att trafikerar sträckan Teckomatorp-Kävlinge med buss i form av den nya linjen 210.

Linje 210 kommer att gå med tre turer på morgonen och tre turer på eftermiddagen i vardera riktningen Kävlinge-Teckomatorp. Tidtabell finns på Skånetrafikens webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Under våren 2017 ska kollektivtrafiknämnden diskutera förutsättningar för fortsatt bussförbindelse på sträckan Teckomatorp-Kävlinge. En viktig förutsättning för fortsatt och förbättrad kollektivtrafik på sträckan är att busslinjen får ett gott resandeunderlag.

Relaterad information
Ladda ner Skånetrafikens applänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun