Svalövs kommun

Nyheter inom kollektivtrafiken!

Information gällande nyheter inom kollektivtrafiken för linjerna 210 och 230.

Bild på kollektivtrafiksresenärer.

Foto: Karl-JohanHjertström/Skånetrafiken

Linje 230 – snabbare bussresa till Helsingborg

I december kortade Skånetrafiken ned linje 230 för att minska förseningarna på linjen. Följden av detta blev bussbyte i Billesholm (linje 250) för resande mot bland annat Bjuv, Hyllinge, Väla och Helsingborg. Tyvärr blev bytesmöjligheterna inte som först var avsett. Skånetrafiken har därför beslutat sätta in fler turer på linje 230 Teckomatorp-Billesholm med start den 20:e februari. Genom denna åtgärd skapas fler fungerande byten i Billesholm (linje 250) för resande till och från Helsingborg.

Fler turer även till Teckomatorp
De nya turerna medför också att alla som reser mellan Svalöv och Teckomatorp nu får två bussar i timmen istället för en under en större del av dagen jämfört med idag.

Nya turer på linje 230*
Från Teckomatorp
Kl. 05.35
Kl. 06.35
Kl. 09.35

Från Billesholm
Kl. 16.32
Kl. 17.32
Kl. 18.32

*Start 20 februari

Linje 210

I december slutade tågen gå mellan Teckomatorp och Kävlinge, för att istället ta vägen över Marieholm och Eslöv på sin väg mot bland annat Lund och Malmö. Som en kompensation för detta beslutade Skånetrafiken sätta in en ny busslinje 210, Teckomatorp-Kävlinge, under pendlingstid - tre dubbelturer på morgonen och tre dubbelturer på eftermiddagen - under vårterminen 2017.

Skånetrafiken och kommunen för just nu diskussioner om fortsatt trafikering med busslinje 210 med förhoppning om att den ska kunna trafikera sträckan fram till dess att tågen återigen börjar gå när Söderåsbanan öppnar för persontrafik.

Biljettpriser Teckomatorp-Lund

När tåget via Teckomatorp i december började gå över Marieholm och Eslöv ökade biljettpriset från Teckomatorp till bland annat Lund som en följd av Skånetrafikens prismodell (fler zoner).

Efter synpunkter från pendlare och dialog med kommunen har Skånetrafiken meddelat att det inte blir någon fördyring för pendlare med periodkort som reser mellan Lund-Teckomatorp, d.v.s. Jojo-kort för sex zoner gäller fortsatt. Priset för en enkelresa är högre än tidigare men när Skånetrafiken inför ett nytt parallellt prissystem i mars i år kommer priset att sjunka något.

Skånetrafiken - Reseplaneraren

På Skånetrafiken webbplats kan du planera din resa samt kolla vilka avgångar som gäller för ovan nämnda linjer.

Skånetrafikens Reseplanerare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skånetrafikens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun