Svalövs kommun

Telia moderniserar sitt nät i Svalövs kommun

Telia låter meddela att man planerar att övergå från kopparbaserade tjänster till tjänster baserade på främst fiber- och mobilnät i Svalövs kommun, vilket innebär att kopparnätet stängs ner. Tjänster som påverkas är telefoni, bredband, TV och olika grossist- och företagstjänster.

Illustration av en mobil och olika internetsymboler.

Planerad förändring i Svalövs kommun
Den 3 december 2018 släcker Telia ner kopparnätet i områdena: Halmstadby, Rävetofta, Skåne Ask, Stenestad, Tirup samt Åkarpsmölla (se karta nedan). Förändringen påverkar privata- och företagskunder hos såväl Telia som andra operatörer. Telia kommer via dialog och samarbeten med övriga operatörer i kopparnätet verka för att de kunder som påverkas av övergången blir informerade i god tid om när deras nuvarande tjänst upphör.

Få hjälp av Telias operatörsneutrala kundtjänst
I de fall en kund inte erbjuds en ny lösning av sin nuvarande operatör kommer Telia säkerställa att kunden får möjlighet till information om de alternativ som finns tillgängliga på marknaden. Detta sker via en operatörsneutral kundtjänst dit kunder kan vända sig för att få hjälp att hitta de alternativ som passar deras behov bäst.

Telias operatörsneutrala kundtjänst
Tel: 010 -130 79 00
E-post: info@telekomguiden.se
Webb: www.telekomguiden.se Länk till annan webbplats.

Ser över 4G-nätet vid övergången från kopparnätet
I samband med att Telia släcker ner kopparnätet ser de även över mobiltäckningen. När det gäller 4G-täckningen i de aktuella områdena i kommunen har Telia gjort bedömningen att 4G täcker samtliga berörda kunder. Detta gäller täckning i hemmet/på företaget och bygger på att Telia använder särskild utrustning för bredband via mobilnätet. Utrustning som har betydligt bättre mottagning jämfört med täckningen för mobiltelefoni. Om täckningen trots allt inte är tillräcklig så sätter Telia, vid behov, upp en så kallad ytterantenn. Den mottagning man kan få via detta system ska inte jämförs med den mottagning man upplever med en vanlig mobiltelefon, enligt Telia.

Karta över områden i Svalövs kommun där Telia släcker ner kopparnätet i december 2018

Klicka på bilden för större upplösning

Karta över områden där Telia släcker ner sitt kopparnät i december 2018.

Källa: Telia

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun