Svalövs kommun

Årets Poppe-stipendiat!

Den 7 juni delades kommunens Poppestipendium ut i samband med Fridhems folkhögskolas avslutning. Årets pristagare var fotoeleven Henrietta Krüssenberg.

Foto på när Henrietta mottager årets utmärkelse av Torbjörn Ekelund (L), bildningsnämndens ordförande.

Henrietta Krüssenberg mottager årets utmärkelse av Torbjörn Ekelund (L), bildningsnämndens ordförande.

Svalövs kommun delar årligen ut Poppestipendiet till en elev på Fridhems folkhögskola som på ett förtjänstfullt sätt visat särskild talang och ambition på någon av skolans skapande utbildningslinjer.

Kommunen är mycket stolt över att få premiera fridhemselever i Nils Poppes namn och anda. Stipendiet delades ut av kommunalrådet och bildningsnämndens ordförande Torbjörn Ekelund (L).

- Nils hade en tuff start i livet och räddades av sina blivande fosterföräldrar, från en kvinnas vård, där han blivit lämnad som spädbarn. Kvinnan som han lämnats hos hade flera barn som föddes på en diet bestående av bröd och öl. Hon var vad man på den tiden kallade, en Änglamakerska. Men Nils fick en nystart i livet, precis som Fridhems Folkhögskola genom decennierna givit många människor en andra chans och möjlighet att starta ett bra liv. Därför är det extra roligt att Svalövs kommun kan dela ut detta stipendium i Nils Poppes namn, berättade Torbjörn Ekelund.

Poppestipendiet har delats ut sedan 1990 och årets pristagare heter alltså Henrietta Krüssenberg. Tillsammans med diplom, blommor och en prischeck på 5000 kronor mottog hon utmärkelsens med följande motivering:

Stipendiaten har under sin tid på Fridhem gått från klarhet till klarhet i sin konstnärliga bana. Med en blick för det extraordinära i det vardagliga och en förmåga att bildsätta känslor har årets stipendiat genomfört sina studier på Fridhems Folkhögskola med nyfikenhet och stort engagemang.”

Stort grattis Henrietta och lycka till med din konst och fortsatta studier!

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun