Svalövs kommun

Grattis till utmärkelsen Årets Företagare 2016!

Årets företagare 2016 i Svalövs kommun heter Stefan Persson och idag överraskades han av representanter från kommunen och från Företagarna Landskrona/Svalöv.

Bild på representanterna från Svalövs kommun och Företagarna Landskrona Svalöv som överraskade 2016-års företagare.

Fr. v. i bild: Fredrik Jönsson (C), v. ordf. kommunstyrelsens arbetsutskott, Olof Röstin (M), kommunalråd, Birgitta Jönsson (S), kommunstyrelsens ordförande, Stefan Persson, Lobus Bygg AB, Arne Nordqvist från Företagarna Landskrona/Svalöv, Kerstin Lingebrant, tf kommunchef samt Katarina Borgstrand, näringsliv- och turismchef.

Stefan Persson äger och driver byggföretaget Lobus Bygg AB och utmärkelsen kom som en överraskning för Stefan.

– Oj, det här var verkligen en överraskande och det känns fantastiskt kul att bli årets företagare. Detta hade jag absolut inte förväntat mig, säger Stefan Persson.

Lobus Bygg Ab är ett familjeägt entreprenadföretag som verkar i byggsektorn. Företaget är ett modernt byggföretag med 6-7 anställda och deras tjänster omfattar nybyggnation, renovering och service av fastigheter såväl privata som kommersiella. Lobus Bygg har en stark förankring i bygden sedan många år och företags lokaler finns på Industrigatan 1 i Svalöv.

Foto på när Arne Nordqvist läser upp motiveringen för årests företagare.

Arne Nordqvist, Företagarna, läser upp motiveringen

Det är Företagarna Landskrona/Svalöv, i samarbete med Svalövs kommun, som utser vinnaren. Priset ges till en företagare som visar prov på extra kreativitet och företagsamhet samt fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företag.

Stefan Persson tilldelades utmärkelsen med följande motivering:

”Lotus Bygg AB, ett 60-årigt gammalt lokalt förankrat familjeföretag. Ett företag som har klarat sig genom generationsväxlingar med hög kompetens, god finansiell stabilitet samt stor förmåga att skap nöjda kunder och medarbetare. Stefan Persson har genom strategiskt tänkande, mångsidighet och goda ledaregenskaper fortsatt med att utveckla sitt företag, vilket gör honom till en positiv förebild för näringslivet i Svalövs kommun.”

– Stefan är ett bra exempel på en företagare som, med rötterna i bygden, tagit över familjeföretaget och utvecklat det ytterligare. Den 30 september kommer Stefan Persson och Lobus Bygg AB att officiellt tilldelas utmärkelsen ”Årets företagare 2016” i samband med Svalövsmässan, säger Katarina Borgstrand, näringslivs- och turismchef.

Stort grattis till utmärkelsen!

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun