Svalövs kommun

Öppen förskola på vår nya familjecentral!

Är man nyinflyttad i kommunen och småbarnsförälder är familjecentralen och öppna förskolan en mycket bra mötesplats för att träffa andra nyfikna barnfamiljer. Den 18 september startar den öppna förskolan sin verksamhet i Familjecentralens nya lokaler.

Bild på Ann-Sofie Roslund Petersson, förskolärare.

Det är Ann-Sofie Roslund Petersson som kommer att driva familjecentralens öppna förskola.

På familjecentralen får man möjlighet att dela tankar och funderingar med andra föräldrar samtidigt som det finns tillgång till professionell hjälp från barnmorskemottagningen, barnhälsovården, socialrådgivare samt den öppna förskolan.

Ann-Sofie Roslund Petersson är förskollärare och kommer att driva öppen förskola på familjecentralen. Hon har tidigare arbetat med öppen förskola på Rådstugans familjecentral i Landskrona i 17 år, som hon också var och starta upp. En anledning till att Ann-Sofie antog utmaningen att starta upp verksamheten i Svalöv är för att barnmorskemottagningen också kommer att finnas där, vilket är jättepositivt.

– Mitt uppdrag är att möta föräldrar och stötta dem i sitt föräldraskap. Min verksamhet kommer att vara som en förskola men där man som förälder är aktiv med sitt barn och där jag erbjuder pedagogiskt stöd, säger Ann-Sofie Roslund Petersson.

Den öppna förskolan riktar sig till familjer med barn upp till sex år och kommer att vara öppen 20 timmar i veckan. Verksamheten ska fungera som ett nav för familjecentralen där de andra verksamheterna finns runt om kring.

– Det fina med att vi samlar flera professioner under samma tak är att man som förälder ganska spontant kan ta kontakt med de andra verksamheterna, säger Ann-Sofie.

Är man hemma med sitt barn eller om barnet har korta dagar på förskolan så är man hjärtligt välkommen att besöka den öppna förskolan. Hit kommer man frivilligt med sitt barn och man får komma hur ofta man vill.

– Det här känns jättespännande och nu längtar man till att få komma in i lokalerna och komma igång så att föräldrar och barn kan komma till oss, säger Ann-Sofie.

Familjecentral Guldkornet - Fakta:

Här kommer att finnas tillgång till barnhälsovård, barnmorskemottagning, öppen förskola samt rådgivning och stöd från socialtjänsten. Det är kommunen som ansvarar för öppen förskola och socialrådgivning. De två andra delarna, barnhälsovården och barnmorskemottagningen, ansvarar Region Skåne för.

Familjecentralen ska heta Guldkornet. Detta beslutades i somras efter en namntävling. Guldkornet kommer att invigas i samband med Svalövsmässan den 30 september, men redan den 18/8 så öppnar verksamheten dörrarna för kommunens familjer.

Familjecentralen kommer att vara placerad i före detta Månsaboskolans lokaler, som ligger intill Linåkerskolan i Svalövs tätort.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun