Svalövs kommun

Ekdungens förskola firade toppresultat!

I torsdags bjöd Ekdungens förskola in till fest på Kågerödslund för att fira skolans toppresultat i senaste Qualisgranskning. Det var i våras som Ekdungen fick svaret på sin andra granskning och denna gång resulterade det i ett toppresultat, 112 poäng av totalt 126 möjliga.

Foto från firandet i Kågerödslund.

Ekdungens förskola granskades första gången i oktober 2014 och erhöll då 92 poäng och blev certifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem, som mäter kvaliteten i verksamheten. Kravet är minst 60 poäng totalt och lägst steg tre inom samtliga elva kvalitetsområden och nu, vid 2017 års granskning, lyckades skolan att slå det tidigare resultatet med råge. Med anledning av detta bjöd skolan in till fest för att tillsammans fira den fina bedriften.

Strax efter klockan 18.00 i torsdags, den 24 augusti, var det fullt hus i Kågerödslund. Föräldrar, barn, pedagoger, kommunalråd och kommunchef var där för att tillsammans fira det fantastiskt fina granskningsresultatet.

Kvällen startade med att Susanne Ahlberg, förskolechef på Ekdungen, välkomnade till festen genom att inleda med en saga och gemensam sång. Sedan var det, till barnens stora förtjusning, dags för trolleritrix med trollkarlen Jozima. Därefter höll kommunalråden Torbjörn Ekelund (L), bildningsnämndens ordförande, och Olof Röstin (M), för kvällen vikarierande kommunstyrelseordförande, tal där man berömde personalen, pedagogerna och barnen för deras fantastiska insats. Stefan Larsson, kommunchef, stämde också in i hyllningen över det fina resultatet och utlovade tårta till hela skolan.

Kvällen avslutades sedan med mingel där alla barn bjöds på glass och popcorn och de vuxna bjöds på kaffe och fika.

Foto på barn, kommunchef, kommunalråd och förskolechef.

Kommunchef Stefan Larsson, bildningsnämndens ordförande Torbjörn Ekelund (L), Lunnaskolans rektor Pia Alkefelt, kommunalråd Olof Röstin (M) och längst fram förskolechef Susanne Ahlberg firande tillsammans med förskolebarnen.

– Detta är verkligen ett härligt kvitto på att vårt arbetssätt och pedagogernas engagemang i barnens omsorg, fostran och undervisning ger utdelning. Vi har fått ett mycket bra underlag genom rapporten som vi kommer att använda i vårt fortsatta utvecklingsarbete. Häri ingår att koppla Ekdungens vidare arbete till forskning och beprövad erfarenhet, säger Susanne Ahlberg, stolt förskolechef på Ekdungens förskola.

Även bildningsnämndens ordförande är mycket stolt och glad över det fina resultatet.

– Vi trodde att Midgårdsskolans resultat i början av året, på 106 poäng, skulle bli mycket svårslaget. Att nu Ekdungens förskola når 112 poäng är en anmärkningsvärd händelse. Dessa fina resultat på våra förskolor och låg- och mellanstadieskolor borgar för att vi i framtiden kommer att se ännu bättre resultat när dessa elever går ut klass 9. Svalövs kommun har bland de bästa skolorna i Sverige när det gäller systematiskt kvalitetsarbete. Det är fantastiskt, säger Torbjörn Ekelund (L), Bildningsnämndens ordförande.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun