Svalövs kommun

Hans Dahlqvist är föreslagen som ny utbildningschef i Svalövs kommun

Arbetet med att rekrytera ny utbildningschef är inne i sitt slutskede. Efter en omfattande rekryteringsprocess är det Hans Dahlqvist, 48 år, som föreslås bli Svalövs kommuns nya utbildningschef.

Svalövs kommuns logotyp "Boet".

Det är på kommunstyrelsen sammanträde, måndagen den 11 september, som det slutgiltiga beslutet tas. Hans Dahlqvist kommer närmast från uppdraget som verksamhetschef inom skolförvaltningen i Helsingborgs stad och han har många års erfarenhet inom utbildning- och skolverksamheten. Hans Dahlqvist tillträder tjänsten vid årsskiftet.

– Med Hans får vi en drivande och analytisk utbildningschef som är väl rustad att ytterligare utveckla utbildningsnämndens verksamheter. Hans är en dokumenterat duktig ledare och har en gedigen akademisk bakgrund som Svalövs kommun kommer att ha mycket stor nytta av. Tillsammans med Hans kommer vi att göra skolorna i Svalövs kommun ännu bättre, säger Torbjörn Ekelund (L), utbildningsnämndens ordförande.

Hans Dahlqvist var en av många bra kandidater som sökte den aktuella tjänsten. Totalt var det 25 sökande, varav många var mycket meriterande.

– Jag är mycket glad att få en erfaren och meriterad ledare på positionen som utbildningschef. Hans kommer att bidra med nya spännande perspektiv i det förvaltningsövergripande arbetet, säger kommunchef Stefan Larsson. 

Frågor besvaras av:
Torbjörn Ekelund (L), bildningsnämndens ordförande
Tel: 070-689 56 31

Stefan Larsson, kommunchef
Tel: 0418-47 50 20

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun