Svalövs kommun

Nominera till miljöpriset!

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Olof Röstin (M) och kommunekolog Charlotte Lundberg vill påminna kommunens invånare att det ännu inte är försent att nominera eller ansöka till årets miljöpris.

Skriv alternativtext här...

– Att vi som kommun delar ut ett miljöpris tycker jag är viktigt. Det sänder tydliga signaler i form av erkänsla och uppmuntran för de värdefulla insatser som utförs av våra kommuninvånare när det gäller natur- och miljövård, säger Olof Röstin.

Miljöpriset delas ut till enskild person, skolklass, förening, företag eller annan grupp. Priset delas endast ut till personer som är bosatta i Svalövs kommun eller till skolklasser, föreningar, företag eller grupper som har sin verksamhet i kommunen.

– Det är viktigt att lyfta fram personer eller verksamheter i kommunen som gör en bra insats för miljön och naturen. Detta kan inspirera våra invånare och kommunen som verksamhet att ständigt arbetar för att uppnå Sveriges uppsatta miljömål, säger kommunekolog Charlotte Lundberg.

Det är samhällsbyggnadsnämnden som utser pristagaren och flera pristagare kan utses varje år. Dessutom kan samma pristagare tilldelas utmärkelsen flera gånger. Dock inte inom ett intervall på fem år mellan utdelningarna. Miljöpriset delas ut i samband med kommunfullmäktiges möte i december.

OBS! Sista datum för att lämna förslag är den 15 november! Samhällsbyggnadsnämnden har också rätt att komplettera med egna förslag.

Lämna förslag med vanlig post
Använd ansökningsblanketten som finns på www.svalov.se, sök på ”Miljöpris” i sökmotorn på webbplatsen. Ansökan skickas till: Svalövs kommun, 268 80 Svalöv. Märk kuvertet med "Miljöpris".

Lämnas förslag vi e-post
Du kan också mejla in ditt förslag till kommunekolog Charlotte Lundberg, charlotte.lundberg@svalov.se, och då ska mejlet innehålla följande:

  • Kandidatens namn, adress och telefon.
  • Beskrivning om varför hen sak tilldelas miljöpriset.
  • Förslagslämnarens underskrift, namn, adress och telefon.

Relaterad information:
Läs mer om Sveriges miljömål på www.miljomal.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun