Svalövs kommun

Testa din brandvarnare!

Fredagen den 1 december är det den årliga brandvarnardagen – en dag för att påminna dig om att testa din brandvarnare inför julen.

Bild på en person som testar sin brandvarnare.

Testa din brandvarnare med ett enkelt tryck på knappen.

Kampanjen är ett sätt för Räddningstjänsterna i Skåne att nå ut med de gemensamma budskapen ”Skydda dig mot brand” och ”Skydda någon du tycker om mot brand”. Hela Sverige sluter upp för att påminna befolkningen att testa sina brandvarnare och berätta att ett tryck på knappen räcker för att testa att de fungerar.

Under december och januari brinner det som mest i våra bostäder. Den vanligaste brandorsaken i villa och radhus är att något i eller runt om eldstaden fattar eld. I lägenheter är den vanligaste orsaken att en påslagen platta på spisen glöms bort. Bortglömda levande ljus är en annan vanlig orsak till att det börjar brinna och under ett år startar levande ljus i genomsnitt 200 bränder varav 100 av dessa inträffar i december och januari.

Vi vill påminna er så att ni kan påminna era kära. Med brandvarnare, pulversläckare, brandfilt, spisvakt och kunskap kan ni både förebygga och själv hantera en mindre brand.

Sprid vidare
Nu när vi har påmint dig om att testa din brandvarnare, så hoppas vi att du vill påminna någon i din närhet. Med brandvarnare, pulversläckare, brandfilt, spisvakt och kunskap kan ni både förebygga och själv hantera en mindre brand.

Hos brandskyddsföreningen kan du läsa mer om hur du brandsäkrar ditt hem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun