Svalövs kommun

Nu är spaden i backen för 16 nya lägenheter i Teckomatorp

I dag togs det symboliska första spadtaget för att markera starten på det nya fyravåningshus som SvalövsBostäder ska bygga på Södra Solhemsgatan 20 i Teckomatorp.

Bild från när första spadtaget togs.

Birgitta Jönsson (S), kommunstyrelsens ordförande, Gunnar Bengtsson, styrelseordförande SvalövsBostäder och John Larsson, platschef JSB, tar det första spadtagen.

Representanter från politik, kommun, SvalövsBostäder, byggentreprenören JSB samt journalister samlades klockan 10.00, på tomten där det nya huset ska byggas, för att bevittna när Gunnar Bengtsson (S), styrelseordförande SvalövsBostäder, och Birgitta Jönsson (S), kommunstyrelsens ordförande, satta spaden i backen.

- Det är fantastiskt att byggnationen nu är i gång här i Teckomatorp. Det ger energi och visar på att Teckomatorp växer och vill vara en attraktiv ort att bo och leva på, säger Birgitta Jönsson.

Gunnar Bengtsson inledde med att berätta att det var ett tag sedan det byggdes på orten och att han därför är mycket glad att bygget är igång, men Gunnar poängterade också att hela Svalövs kommun växer.

- Vi planerar för ytterligare hyreslägenheter på två centrala lägen i Svalöv de närmaste åren. Det kan bli så att SvalövsBostäder har tre bostadsprojekt igång samtidigt, vilket inte har hänt tidigare, säger Gunnar Bengtsson.

Fakta om lägenheterna
Hyreshus kommer att innehålla 8 lägenheter med 2 RoK á 60,4 m2 och 8 lägenheter med 3 RoK á 71,9 m2, jämnt fördelade på det 4 våningsplanen.

Det nya hyreshuset kommer att innehålla 16 ljusa och välutrustade lägenheter och kommer att ligga i en uppvuxen grönmiljö i omedelbar närhet till skola, bibliotek, idrottsplats, livsmedelsbutik, postombud och äldreservicen på Ängslyckan. Även ortens pågatågsstation ligger inom bekvämt gång- och cykelavstånd.

Mer fakta om hyreslägenheterna och hur du anmäler ditt intresse för en lägenhet hittar du här på SvalövsBostäders hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun