Svalövs kommun

Lärarstudenter – välkomna till Svalövs kommun!

I Helsingborgs Dagblad, den 17 januari, läser vi att skolor inte ställer upp med praktikplatser och att detta kan innebära att lärarstudenter tvingas vänta ett år med att få sin verksamhetsförlagda utbildning, VFU, och därmed försenas i sin utbildning till lärare. Detta i en tid när skolorna skriker efter lärare.

Svalövs kommuns logotyp "Boet".

Enligt artikeln är det till och med så allvarligt att man funderar på om man behöver strypa antagningen till lärarutbildningarna, säger Henrik Svensson, dekan på Högskolan i Kristianstad och ansvarig för VFU-samordningen.

På skolorna i Svalövs kommun är det tvärtom, här välkomnar vi studenterna med öppna armar. Svalöv har, i sina fem tätorter, skolor som är mycket glada över de lärarstudenter som vill komma till oss.

- Vi har redan en del lärarstudenter från både högskolan i Kristianstad och från Lärarhögskolan i Malmö, men rektorerna vill gärna välkomna fler studenter, säger Maria Lundström, VFU-samordnare och utvecklingsstrateg inom utbildningssektorn.

Skolorna i kommunen har inte alltid fått så många studenter som de har kunnat erbjuda plats, eftersom studenterna helst verkar vilja ha praktikplatser i städerna. Men man kan lätt åka kommunalt till alla våra skolor.

- Kanske blir pendlingen något längre än vad man i förstone skulle önska, men praktikplatser kan vi erbjuda, och med ytterst kompetenta lärare som handledare. Så inte ska lärarstudenterna behöva skjuta upp sin VFU, säger Maria Lundström.

Vi uppmanar därför lärarstudenterna att tacka ja till platser där det erbjuds, så som villkoren också är i yrkeslivet när man väl har en examen. Att göra det med nyfikenhet och driv leder på så vis också till att studenterna blir utmanade, utbildade och utexaminerade.

Välkommen till Svalövs kommun – här finns plats för VFU!

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun