Svalövs kommun

Birgitta Jönsson lämnar uppdraget som ordförande i kommunstyrelsen

Efter sex år på posten som kommunstyrelsens ordförande i Svalövs kommun väljer Birgitta Jönsson (S) nu att sluta.

Svalövs kommuns logotyp "Boet".

I dag (26/1) lämnade Birgitta Jönsson in sin avsägelse för samtliga uppdrag i Svalövs kommun, förutom sin styrelseplats i NSVA och sin ersättarplats i Sydvatten. På dessa båda poster sitter hon kvar till dess att respektive årsstämma är genomförd.

Den 1 februari är datumet då Birgitta officiellt lämnar uppdraget som kommunstyrelsens ordförande. Vem som sedan ska efterträda henne på posten kan komma att beslutas på kommunfullmäktigemötet den 29 januari.

Det var 2012 som Birgitta Jönsson tog över ordförandeposten och nu väljer Birgitta att lämna uppdraget efter nästan sex år. Birgitta har varit politiskt aktiv i Svalövs kommun under 15 år och hon har haft många intressanta uppdrag.

- Jag har lärt mig en massa på denna resa, jag har träffat många intressanta människor och fått besöka många intressanta platser.

Birgitta är också mycket stolt över den utveckling som ägt rum i kommunen under tiden på ordförandeposten.

- Framför allt är jag mycket stolt över den fina utvecklingsresa som kommunen är i färd med. Vi blir fler invånare, våra skolresultat förbättras för varje år och planerad nybyggnation runt om i vår kommun är verkligen tillfredsställande att se. Snart har vi även Pågatågstrafik i både Kågeröd och Svalöv, vilket kommer att ge ytterligare en boost och vitalisera vår kommun ytterligare.

- Jag vill också tacka alla mina medarbetare och anställda för det fantastiska arbete ni dagligen utför. Jag tackar också alla företagare och medborgare för denna tid. Jag är verkligen stolt över er alla och jag är trygg i att veta att ert fina arbete kommer att fortsätta framöver - stort lycka till, säger Birgitta Jönsson.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun