Svalövs kommun

Premiär för The Academy

Måndagen den 19 mars träffades 15 förväntansfulla deltagare i Svalövs kommunhus. Alla hade de anmält sig till den nya utbildningssatsningen The Academy.

Bild från gruppövningen i The Academy

Gruppövning i samband med The Academy. Från vänster syns Jeanette Ekberg, deltagare, Daniel Glantz-Persson, kursledare och Anna-Karin Persson, deltagare.

Deltagarna bestod av en härlig mix, allt från de som hade en idé om att starta eget till de som redan driver företag. Under sammanlagt sex tillfällen på våren ska deltagarna få testa ett lite annorlunda perspektiv på företagande och entreprenörskap än det som vanligtvis erbjuds. Redan vid första träffen kunde deltagarna tydligt märka att det är en upplevelsebaserad utbildning där bland annat känslor och musik är en viktig del.

-Det var spännande att träffa andra lokala företagare, och blivande företagare, i olika branscher med (minst) ett gemensamt; att utvecklas som entreprenörer, säger Gunnel Malmberg, en av kursens deltagare.

-Anna, Hanna och Daniel från Forza of Sweden utstrålar så mycket engagemang och energi. Jag ser fram emot en inspirerande vår, fortsätter Gunnel.

Hanna Svensson, en av kursledarna från Forza of Sweden, instämmer.

-Det var en riktigt härlig start på The Academy med ett gäng drivna personer som har olika erfarenheter och olika ideér inom en mängd olika branscher. Ser verkligen fram emot att bidra till och följa deras resa den här våren.

En gruppövning under kvällen gick ut på att prata om vad man har för förhoppning med sina företagsplaner, om man känner någon oro och fundera lite kring vad som kommer att krävas.

The Academy är kursen för nordvästskåningar som vill utveckla en företagsidé och växa som entreprenör. Det är Familjen Helsingborg och Forza of Sweden, som har tio års erfarenhet av entreprenörskapsutbildningar, som tagit fram kursen. Tidigare har utbildningen gått i Helsingborg men nu är det alltså Svalövs tur.

- Jag är väldigt glad att vi nu fått hit utbildningen. Det innebär att vi kan erbjuda företagarna i Svalöv en riktigt bra utbildning på hemmaplan, säger Katarina Borgstrand, utvecklings- och näringslivschef.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun